Kroz interaktivne radionice i film Ličko prelo, Slatinčani ‘upoznali’ ličku tradiciju, nošnju i običaje

Udruga Ličana “Vila Velebita” Slatina, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice i Grada Slatine, te Grada Gospića i Općine Čađavica, jučer (petak) je u slatinskom Hrvatskom domu organizirala radionicu i prikazivanje filma pod nazivom “Ličko prelo”.

Na početku je sve nazočne pozdravio predsjednik Udruge Ličana “Vila Velebita” Slatina Željko Šnjarić, a gostima iz Like zaželio dobrodošlicu.

Radionicu je vodila stručna suradnica za programe tradicijske kulture Pučkog otvorenog učilišta Gospić Dragica Rogić u suradnji s ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta Gospić Irenom Plešom i voditeljem obrazovanja POU Gospić Danijelom Čorićem.

– Cilj ovog našeg druženja je promicanje i čuvanje ličke tradicije i običaja, kako u samoj Lici, tako i drugim krajevima Lijepe naše. Posjetitelji su u bogatom programu mogli pogledati film “Ličko prelo – čijalo” te u interaktivnim radionicama upoznati se s ličkim običajima i tradicijom, nošnjama i Šetanim kolom, UNESCO-vom nematerijalnom kulturnom baštinom dinarskog područja – istaknula je stručna suradnica za programe tradicijske kulture u POU Gospić Dragica Rogić, zahvalivši se slatinskim Ličanima na gostoprimstvu.

Ovim je događajem Udruga Ličana “Vila Velebita” Slatina dala svoj obol obilježavanju 31. obljetnice ustrojstva 136. slatinske brigade HV.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content