Mjesec knjige u osječkoj Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici: “I sve pustiš niz rijeku”, večer s osječkim piscem Josipom Cvenićem

U povodu Mjeseca hrvatske knjige 2022., a u organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, postavljena je izložba i održana književna večer s Josipom Cvenićem pod nazivom “I sve pustiš niz rijeku” – priča o Josipu Cveniću.

O autoru, uz Sinišu Petkovića, voditelja austrijskog odjela GISKO, na književnoj je večeri govorila i dekanica osječke Akademije za umjetnost i kulturu Helena Sablić Tomić.

Predstavljanje je održano u prostoru Studijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Josip Cvenić hrvatski je književnik rođen 1952. godine u Osijeku. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu, Filozofski fakultet, studij filozofije i sociologije, završio je 1976. u Sarajevu. Nekoliko godina radi kao profesor u gimnaziji, a 1980. zapošljava se kao urednik u Izdavačkom centru Radničkog sveučilišta u Osijeku. 1990. godine izabran je za glavnog urednika časopisa za književnost i kulturu Revija (Književna revija). Bio je tajnik i urednik u Matici hrvatskoj, Ogranak Osijek, a član je Društva hrvatskih književnika.

(www.icv.hr, tj, foto: Facebook, Josip Cvenić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content