MMA spektakl ipak se neće održati u Virovitici: Armagedon finale premješteno u Zagreb, u sportsku dvoranu Sutinska vrela

Finale treće sezone Armagedona, natjecanja za mlade i perspektivne MMA borce pod okriljem FNC-a, trebalo bi se održati 5. studenog u sportskoj dvorani Sutinska vrela. Prvotni plan bio je da se priredba održi u Virovitici, ali od toga neće biti ništa. Organizator poručuje kako ulaznice uskoro kreću u prodaju – prenosi 24sata.hr

Gledat ćemo četiri finala u perolakoj (-66 kilograma), lakoj (-70 kilograma), velter (-77 kilograma) i srednjoj (-84 kg) kategoriji, a organizatori su predstavili i sve finaliste. Podsjetimo, polufinalna večer održana je 29. srpnja u Zaboku. Borci su nastupili po poluprofesionalnim pravilima (na dvije runde), a finala će biti klasificirana kao profesionalni mečevi (na tri runde).

Filip Lokas (Hrvatska) vs. Demahmet Sinani (Kosovo) – perolaka kategorija

Za titulu Armagedon prvaka perolake kategorije borit će se Filip Lokas (22) i Demahmet Sinani (19).

Lokas trenira u zagrebačkom ATT-u, svoj borilački put započeo je kroz boks, a osvajač je zlatne medalje na amaterskom MMA turniru naziva Fight Games 12. U finale se plasirao pobjedom nad bh. borcem Benjaminom Abazovićem. Prisilio ga je na predaju nakon dvije minute i 59 sekundi prve runde.

Sinani dolazi iz kosovskog Kroni Teama. Na turnir je došao sa 16 amaterskih pobjeda u 16 nastupa. Matej Truhan s komentatorske pozicije izjavio je kako se radi o možda najboljem borcu nakon Marka Bojkovića (nastupio u prvoj sezoni, op. a.), ako pričamo o Armagedon borcima bez ijednog profi nastupa. U polufinalu je pobijedio tehničkim nokautom u prvoj rundi Roberta Vrbana.

Abraham Salimon Are (Hrvatska) vs. David Travnicek (Austrija) – laka kategorija

Za titulu Armagedon prvaka lake kategorije borit će se Abraham Salimon Are (22) i David Travnicek (27).

Abraham Salimon nastupio je na Armagedonu 2, ali ga je u polufinalu pobijedio neugodni Bugarin Rusi Minev. U finalu treće sezone našao se zbog odustajanja Abu-Bakara Soltabieva. Salimon trenira u zagrebačkom ATT-u, nigerijskih je korijena, a prije nekoliko godina pisali smo o njegovu odrastanju i teškom djetinjstvu.

Iza Travniceka šest je amaterskih mečeva. Ima omjer 5-1. Često nastupa i na muay thai turnirima u Austriji, a trenira u FOX Gymu. Austrijanac je u polufinalu u Zaboku pobijedio Hrvata Mateja Žvigača gušenjem nakon dvije minute i 30 sekundi prve runde. Travnicek je najstariji borac treće sezone Armagedona.

Tomislav Sičaja (Hrvatska) vs. Ognjen Babić (Srbija) – velter kategorija

Za titulu Armagedon prvaka velter kategorije borit će se Tomislav Sičaja (20) i Ognjen Babić.

Sičaja predstavlja zagrebački ATT. Njegov brat Ivan nastupio je na FNC-u 6 u Karlovcu i FNC-u 7 i ostvario dvije pobjede. Tomislav dolazi iz Prozor-Rame, a trenirati je počeo u vlastitom podrumu. Do finala je došao pobjedom nad Nikolom Pavlovićem iz osječkog Training Academyja. Pobijedio je Sičaja nakon dvije runde sudačkom odlukom. Sičaja je, inače, policajac.

Ognjen Babić na glasu je kao ponajbolji srpski amaterski borac, jer iza njega je 16 amaterskih pobjeda u jednako toliko nastupa. Jednu pobjedu ima i u profesionalnim vodama. Babić, iz MMA Teama Car Dušan Silni, u polufinalu je nokautom u prvoj rundi pobijedio perspektivnog hrvatskog borca Denisa Kovačevića.

David Sivonjić (Hrvatska) vs. Selver Mahmić (Bosna i Hercegovina) – srednja kategorija

Za titulu Armagedon prvaka srednje kategorije borit će se David Sivonjić (21) i Selver Mahmić (25).

Obojica su članovi zagrebačkog ATT-a. Sivonjić je u polufinalu pobijedio Tomislava Bagarića iz zadarskog Diabolik Teama. Sivonjić je Bagariću slomio jagodičnu kost te zadarski borac nije mogao ući u drugu rundu.

Mahmić je pobijedio Martina Batura iz Mikulić Gyma. Eksplozivno su oba borca ušla u ovaj meč i bilo bi pravo čudo da je ovaj meč otišao dalje od prve runde. Zapravo nije otišao dalje od prve minute. Lijevim krošeom Mahmić je pogodio svog protivnika koji je bio osjetno uzdrman, a Mahmić je nastavio s ground and poundom te je sudac prekinuo meč. Mahmić je, inače, vatrogasac.

Uz sve to, u Zagrebu ćemo gledati još šest superborbi, a više o cijeloj priredbi bit će poznato uskoro…

(24sata.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content