Na karting stazi Cobra održane 27. i 28. Nagrada Virovitice: Odlična braća Škvarić osvojila naslove, Cobra dvaput druga u ekipnoj konkurenciji

Nakon proglašenja najboljih karting vozača u Hrvatskoj za 2021. godinu, u subotu, 1. i nedjelju, 2. listopada na karting stazi Cobra u Virovitici, u organizaciji AMKK Cobra, održane su utrke za 27. i 28. Nagradu Virovitice, koje su se vozile za Prvenstvo Hrvatske i Otvoreno prvenstvo Zagreba.

Oba dana utrke je otvorio izaslanik predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza Davorina Štetnera, ujedno i prvi dopredsjednik saveza, Igor Tomljanović.

-Svim vozačima želim što manje kvarova i intervencija mehaničara i neka pobjede najbolji – rekao je kratko uoči početka natjecanja Tomljanović.

Prvog dana staza je još bila mokra od kiše, dok se drugog dana u potpunosti osušila. Domaći vozači opet su bili u samom vrhu. U Virovitičanima najzanimljivoj klasi KZ2 Master prvog dana, prvo mjesto osvojio je Tomislav Škvarić, drugi je bio Nikola Samaržija, a treći Tihomir Škvarić. Drugog dana braća Škvarić ‘zamijenila’ su se za mjesta, pa je prvo mjesto odnio Tihomir, dok je Tomislav bio treći, a Nikola Samaržija našao se ponovno na drugom mjestu.

I drugi vozači virovitičke Cobre postigli su odlične rezultate. Jan Škvarić bio je drugi u klasi Rotax Micro Max, Vedran Puškarić treći u klasi Rotax Max senior, Dominik Bažant drugi, a Albert Lukša četvrti u klasi Rotax Max junior, Marin Mazalović treći u klasi Baby Card, a Marko Kranjčec drugi u klasi KZ2.

U ekipnoj konkurenciji virovitička Cobra je u obje utrke zauzela drugo mjesto iza AK Koprivnice.

-Iza nas su tri naporna dana za koja smo se pripremali već duže vrijeme. Nadam se da su svi gosti zadovoljni i očekujem da ćemo i ubuduće biti odlični organizatori – na kraju je zaključio član Upravnog odbora HAKS-a, predsjednik Odbora za karting sport HAKS-a i predsjednik AMKK Cobre Mario Moslavac.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content