Na Prvenstvu Hrvatske u Jastrebarskom dva srebra i dvije bronce za Virovitičane

Ovog vikenda 15. i 16. listopada u Jastrebarskom se održava prvenstvo Hrvatske u karateu u borbama za mlađe uzraste. Prvoga dana, u subotu, na Prvenstvu je nastupilo sedam članova Karate kluba “Virovitica”.

Prvo je nastupila najmlađa članica Kluba Luna Predragović, u kategoriji učenica 8 godina -27 kg. Ovo joj je bio prvi nastup na državnom prvenstvu. Vrlo uspješnim i borbenim nastupom izvojevala je sve pobjede do finala. U finalnom meču imala je prednost od 2:0, međutim zbog nedostatka iskustva na kraju je ostala bez zlata. No, uspjeh koji je postigla i osvojeno srebro zaista ima zlatni sjaj.

David Predragović nastupio je u kategoriji dječaka 10 godina do 29 kg. Unatoč borbenosti nije uspio ostvariti značajniji plasman.

Samuel Haić nastupio je u kategoriji dječaka 10 godina do 32 kg. Samuel je pobijedio prvu borbu, dok je drugu izgubio. U repasažu se u dvije borbe izborio za treće mjesto i brončanu medalju.

U nastavku je nastupio Adrijan Majstorović, u kategoriji dječaka 10 godina, koji je izgubio prvu borbu pa je tako ušao u repasaž. U repasažnim mečevima izgubio je meč za treće mjesto, slično je prošla i Antonela Blažević u kategoriji djevojčica 10 godina do 42 kg, koja je također izgubila meč za treće mjesto.

Posljednji su nastupili Filip Pekić u kategoriji dječaka 11 godina do 36 kg i Fran Poljak u kategoriji 11 godina +51 kg. Filip je bio borben i nakon dvije pobjede izgubio treću borbu pa je morao raditi za treće mjesto. U borbi za treće mjesto pobijedio te je osvojo brončanu medalju. Fran Poljak je bio vrlo borben te je izvojevao sve pobjede do finala. U finalu nije izdržao pritisak pa je osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju. Inače Fran je prošlogodišnji osvajač trećeg mjesta, isto kao i Filip Pekić.

U nedjelju će nastupiti Maria Predragović i Jakob Đebro.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content