Nakon održane sjednice slatinskog Gradskog vijeća oglasio se i Klub vijećnika SDP – Fokus

Klub vijećnika SDP – Fokus oglasio se priopćenjem nakon sjednice slatinskog Gradskog vijeća održane na saziv Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske 17. listopada. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Poštovani sugrađani,

Agonija Gradskog vijeća koja je trajala najmanje 8 mjeseci napokon je završena. Iako su dosadašnji predsjednik Gradskog vijeća Jakšić i sam gradonačelnik svjesno kršili Zakon o lokalnoj samoupravi, što potvrđuju dopisi Ministarstva uprave koje smo i javno objavili, oni i dalje kroje svoje zakone ne poštujući propise Republike Hrvatske. Ministarstvo je potvrdilo da su sjednice nezakonito odgađane, ali se Jakšić i dalje postavlja iznad zakona i traži raspuštanje Vijeća iako nema nijednog opravdanog razloga za to kao što i dalje širi laži i klevete. Jakšić tvrdi da je presudan glas stigao iz Kluba SDP – Fokus….

Podsjetit ćemo vas na djelovanje vijećnika i dogradonačelnika Domovinskog pokreta proteklih mjeseci – uhljebili su dvije vijećnice (od ukupno 4 vijećnika DP-a) – jedna je „neophodan“ fotograf u Muzeju Grada Slatine, a druga radi u računovodstvu Slatina plusa. Prije nekoliko tjedana su istaknutu članicu i potpredsjednicu Gradskog odbora HDZ-a Grada Slatine zaposlili u Dječji vrtić Zeko (o zapošljavanju odlučivala njena kuma, ona fotografkinja, i sam dosadašnji predsjednik Vijeća Jakšić). I oni vam pričaju o sukobu interesa…

Taj isti Jakšić radi pod nadležnošću Ministarstva poljoprivrede (upravitelj Ergele Lipik), a gazi zakone Republike Hrvatske. Podsjećamo da i vijećnik Fazekaš, sad zamjenik predsjednika Gradskog vijeća, radi u Hrvatskim šumama pod nadležnošću istog tog Ministarstva. Nebrojeno puta smo pozivali Jakšića na ostavku, i onda ju je zaista i dao 3 dana prije najavljene smjene. Nadalje, na jedan službeni međustranački sastanak dolazi dogradonačelnik u vidno alkoholiziranom stanju i upućuje vijećnicama seksističke izjave. O tom konkretnom događaju čak smo i pisano obavijestili i samog gradonačelnika, no ni jednom riječju nam se oko toga nije obratio niti pozvao na odgovornost dogradonačelnika. Znamo da je od ožujka krenulo hodočašćenje po slatinskim vinogradima i klečanje na koljenima pred HDZ-om za opstanak na vlasti. Mi nismo bili na tim sastancima. Uporno su mjesecima skrivali nerad, kriminal i prevare zabavljajući narod pjesmama na centru čija je jedna četvrtina prepuštena istom čovjeku s kojim je potpisan štetan ugovor o Kampusu, ujedno prikrivajući nedolaske na posao gradonačelnika koji je debelo preplaćen za svoj nerad.

Odavno smo se maknuli od takve politike i takvih ljudi, prijavili sve nepravilnosti institucijama, i to nekoliko puta, javno istupili i o svemu komunicirali s vama sugrađanima.

Zahvaljujući vijećnicima Kluba SDP – Fokus, Jakšić je postao predsjednik Gradskog vijeća, dali smo mu potporu kako bi se dokazao u radu, kao i drugi vijećnici Domovinskog pokreta. Međutim, iako su imali priliku dati potporu i nama, očito su glasali malo drugačije. Vijećnici Kluba SDP – Fokus bit će konstruktivna oporba Gradskog vijeća – sve što je na korist građana, podržat ćemo, a što je na štetu građana Grada Slatine, nećemo. Pozivamo sve vas da putem nas progovorite o problemima koje uočavate, vi ste nas izabrali i radimo za zajednički interes, a ne osoban kao vijećnici Domovinskog pokreta.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content