Okupili se osmaši OŠ Ivana Gorana Kovačića Zdenci i proslavili 50 godina male mature

Godine prolaze, ali prijateljstvo, posebno ono iz školskih kluba, ostaje vječno. Potvrdila je to i mala svečanost proslave 50 godina male mature osmaša generacije 1971./1972. Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Zdenci. U razred je tada išlo 28 učenika, a na ovom okupljanju nakon 50 godina okupilo se njih 24.

– Presretan sam što sam ponovno vidio sve svoje školske kolegice i kolege, probrali smo zlatna sjećanja, sve ono čemu smo se u školskim danima smijali i plakali, pričali o nastavnicima i ocjenama, ma sve je to nešto prekrasno i što će nam zauvijek ostati u pamćenju. Posebno nam je drago da je dio ove proslave bio i naš razrednik nastavnik Jozo Koštić kojeg smo svi voljeli i poštivali – kaže idejni začetnik ovog okupljanja Ivica Bušljeta.

Razrednik Koštić bio je prepun emocija. 

– Kada ih sada gledam kao već djedove i bake još uvijek u njima vidim one nestašne klince iz škole, ali iznimno vrijedne i radišne. Jako sam sretan što sam ih ponovno sve vidio i što smo se zajedno podružili – kaže Jozo Koštić.

Uz pjesmu, suze, zagrljaje na kraju svečanosti stigla je torta na kojoj je pisalo ”50 – godine prolaze, ali mi smo tu…”.          

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content