OPĆINA GRADINA U Novom Gracu održan 26. Magyar bál, susret folklornih skupina

Udruga Demokratska zajednica Mađara Hrvatske – Novi Gradac u subotu je održala 26. Magyar bál (susret folklornih skupina).

Ovaj susret je u ime Generalnog konzulata Mađarske u Zagrebu svojim prisustvom počastio konzul Radovan Rusz, načelnik općine Gradina Josip Vučemilović-Jurić, ravnateljica Osnovne škole Gradina Ivana Kovač, a predsjednik Udruge Ištvan Seleši je, uz prije spomenute, pozdravio i ostale goste iz Pécsvárada i Szigetvára u Republici Mađarskoj te iz Pule, Grubišnog Polja i Lipika.

Zahvalio je Savjetu za nacionalne manjine Zagreb i Općini Gradina te brojnim sponzorima na pomoći i potpori ove manifestacije. Nakon zajedničke fotografije u programu su sudjelovali KUD “Seljačka sloga” iz Brezovice, Zajednica Mađara iz Dežanovca, SKD “Prosvjeta” iz Virovitice, plesna grupa njemačke nacionalnosti iz Szuloka u Republici Mađarskoj, Zajednica Mađara Virovitičko-podravske županije, KUD Dugo Selo iz Dugog Sela Lukačkog, pjevačka skupina Hrvatske samouprave iz mjesta Bolhó Republici Mađarskoj te domaća pjevačka skupina Udruge DZMH Novi Gradac.

Program je održan ispred Mjesnog doma u Novom Gracu.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content