Općina Podravska Moslavina pomaže mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja: Doznajte uvjete

Na temelju točke 5. Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području općine, Općina Podravska Moslavina raspisala je Javni poziv mladim obiteljima za dostavu prijava za korištenje sredstava pri rješavanju stambenog pitanja na području općine Podravska Moslavina u 2022. godini.

– Ovim Javnim pozivom i mjerama propisanim Programom mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Podravska Moslavina namjerava se pomoći stanovništvu u rješavanju stambene problematike s ciljem sprječavanja raseljavanja te naseljavanja mladih obitelji na područje Općine Podravska Moslavina. Predmet ovog Javnog poziva je podnošenje prijava za korištenje bespovratnih sredstava u okviru mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja Mjera 5.1. Financijska pomoć pri kupnji građevinskog zemljišta., Mjera 5.2. Financijska pomoć pri izgradnji stambenog objekta, Mjera 5.3. Financijska pomoć pri kupnji stambenog objekta radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Općine te Mjera 5.4. Financijska pomoć rekonstrukciji obiteljskih stanova ili kuća – poručili su iz Općine te dodali osnovne uvjete koje je nužno ispuniti pri podnošenju prijave.

– Mladom obitelji smatra se podnositelj zahtjeva, njegov bračni drug i djeca, ukoliko ih imaju, pod uvjetom da barem jedan od bračnih drugova nije navršio 40 godina života prije raspisivanja javnog natječaja i da rješavaju stambeno pitanje. Podnositelj zahtjeva može biti isključivo osoba koja živi u bračnoj zajednici, a mlada osoba smatra se kao podnositelj zahtjeva da je osoba koja nije navršio/la 40 godina života, pod uvjetom da je osoba samohrani roditelj (roditelj koji živi sam s djetetom, sam skrbi o njemu i sam ga uzdržava) ili da je jednoroditelj (obitelj u kojoj žive dijete odnosno djeca i jedan roditelj) prije raspisivanja javnog natječaja i da rješava stambeno pitanje – rekli su iz Općine Podravska Moslavina.

(www.icv.hr, vg, Općina Podravska Moslavina, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content