Općina Sopje obnovila krovište na društvenom domu u Josipovu

Na natječaju Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Općini Sopje su 7. rujna odobrena sredstva u iznosu od 100.000,00 kuna za realizaciju projekta Održavanje postojeće građevine – sanacija krovišta na društvenom domu u naselju Josipovo.

Nakon provedene nabave ukupan iznos vrijednosti radova je bio 399.350,00 kuna. Radove je izvela tvrtka Art decor koja je imala rok do 30. studenog, međutim radovi su završeni više od mjesec i pol dana prije ugovorenog.

– Drago mi je da nastavljamo povlačiti sredstva iz svih dostupnih natječaja, te time ugađamo našim mještanima. Nekada nešto novo izgradimo, nekada neki objekt obnavljamo, ali uvijek gledamo i pokušavamo zadovoljiti što je više naselja moguće. Nažalost, zbog povećanja cijena energenata, ali i građevinskog materijala, bili smo primorani, kao i svi, neke projekte prebaciti za iduću godinu. Svi oni su spremni i čekaju financiranje u 2023. godini. Naravno da ovaj projekt uređenja krovišta u Josipovu nije zadnji ove godine, još nas dosta toga očekuje, ali dinamika i raspored sredstava ove godine su nam malo drugačiji, a uz sve to imali smo i financijsku reviziju koja je prošla odlično, ali nam je oduzela dosta vremena obzirom na naše kapacitete i višegodišnji obuhvat same provedbe. Vjerujem da će ovo ulaganje biti na dobrobit mještana Josipova, veliki dio doma je sada obnovljen, a iduće godine na redu je i fasada, i time bi ovaj objekt bio potpuno obnovljen – istaknuo je načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

(www.icv.hr, adf, Općina Sopje)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content