Orahovački rukomet ima bogatu i trofejnu tradiciju: U subotu, 15. listopada velika proslava 50 godina rukometa u Orahovici

Sport je u Orahovici oduvijek najveći ambasador grada, grana koja promovira grad podno Papuka i Krndije na ‘svim stranama svijeta’ i to na najljepši mogući način.

Orahovački sportski klubovi desetljećima okupljaju sve generacije i gotovo da nema obitelji iz koje se barem jedan član nije bavio sportom. Jedan od onih sportova koji možda nekima naizgled nije u prvom planu, a trebao bi biti, ujedno i onaj koji je Orahovici donio najviše veselja i trofeja svakako je rukomet, koji je dao i dvoje reprezentativaca, odlične Mariju Popović i Tomislav Broža.

Prva je rukometna lopta u Orahovici bačena davne 1972. godine pokretanjem rada muške ekipe. Upravo rukomet u subotu, 15. listopada u orahovačkoj sportskoj dvorani, u organizaciji Rukometnog i Ženskog rukometnog kluba Orahovica slavi svoj veliki jubilej, 50 godina života, rada, pogodaka, punih tribina i nadasve neizrecivog prijateljstva.

Sve počinje već u 8 sati ujutro kada će započeti turnir u sklopu 1. HRL igrača do 15 godina regije 4 na kojem će nastupiti RK Orahovica, NEXE, Slatina i Virovitica, zatim od 13:30 igra se utakmica 1. HRL igračica uzrasta do 12 godina između ŽRK Orahovica i ŽRK Virovitica 1234.

U 14:30 predstavit će se polaznice Škole rukometa ŽRK Orahovica i to mini rukometa, u 15:00 sati bit će odigran međusobni ogled uzrasta do 14 i 16 godina ŽRK Orahovica, a od 16 sati snage će odmjeriti selekcije RK Orahovica 2002. i ŽRK Orahovica 1998.

U 17:00 sati bit će službeno otvorenje ove velike svečanosti i jubileja. U 17:45 bit će odigrana utakmica selekcija veteranki ŽRK Orahovica, u 18:15 sučelit će se veterani ŽRK Orahovica i RK NEXE, dok će u 18:45 svoj ogled odigrati zajednička selekcija Grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije protiv Uprave RK Orahovica.

I na kraju najveći spektakl, u 19:30 prijateljski ogled odigrat će prve momčadi RK Orahovica i RK NEXE iz Našica.

-Ova godine je velika godina za rukomet u Orahovici, 50 godina je iza nas igranja rukometa u ovom gradu i naravno da smo odlučili to obilježiti na jedan svečan i spektakularan način. Dobili smo podršku Grada i gradonačelnika Ristera i siguran sam kako će taj dan biti nezaboravan. Rukomet će u dvorani biti cijelog dana, a posebna atrakcija je dolazak prvog sastava Rukometnog kluba NEXE u našu dvoranu što nam je posebna čast. Na svečanom otvorenju očekujemo visoke goste i možda nekog od sponzora koji nam puno pomažu. Okupit ćemo sve generacije našeg rukometa ženskog i muškog, nekadašnje predsjednike, tajnike, članove uprava i sve koji su na bilo koji način obilježili naših velikih 50 godina. Sve utakmice tog dana bit će zanimljive na svoj način i pozivam sve ljubitelje sporta da nam se pridruže i da zajedno proslavimo – kaže u ime organizatora predsjednik RK Orahovica Samir Šahinović.

(www.icv.hr, vg)

Plakat

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content