Osigurana besplatna pravna pomoć mještanima s područja općine Čačinci u sklopu projekta “Želim i mogu ostvariti pravo na besplatnu pravnu pomoć”

Općina Čačinci i Udruga za promicanje i zaštitu ljudskih prava “SMS – sve možeš sam” iz Virovitice osigurat će tijekom listopada i studenog besplatnu pravnu pomoć mještanima s područja općine Čačinci.

Projekt pružanja besplatne pravne pomoći pod nazivom “Želim i mogu ostvariti pravo na besplatnu pravnu pomoć” za opći cilj ima osiguranje i ostvarivanje primarne pravne pomoći građanima Republike Hrvatske i drugim osobama u skladu s odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.

– Ovim projektom osnažiti će se i svrha pružanja pravne pomoći: ostvarivanje jednakosti svih pred zakonom, osiguranje građanima Republike Hrvatske i drugim osobama djelotvorno ostvarivanje pravne zaštite te pristup sudu i drugim javnopravnim tijelima pod jednakim uvjetima. Pružanje primarne pravne pomoći bit će namijenjeno za sve korisnike koji ispunjavaju uvjete sukladno važećem Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći, ali prioritet prilikom ostvarivanja besplatne primarne pravne pomoći imaju osjetljive društvene skupine (osobe s invaliditetom, osobe treće životne dobi i pripadnicima nacionalnih manjina)- poručili su iz Općine i dodali.

– Tijekom listopada i studenog 2022. projekt će se provoditi u općini Čačinci. Plan je dolaziti jednom tjedno (ovisno o potrebama korisnika) i pružati direktnu pravnu pomoć, a uz navedeno, mještani će i putem besplatnog telefona moći ostvarivati besplatnu primarnu pravnu pomoć (0800 200 010)- dodali su.

Početak pružanja besplatne pravne pomoći u Čačincima započinje u četvrtak 20. listopada u 17 sati u Velikoj vijećnici općine Čačinci.

(www.icv.hr, Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content