Osijek dobiva IT park: Budući inkubator i rasadnik IT stručnjaka vrijedan 72 milijuna kuna

U Gackoj ulici u Osijeku počela je izgradnja “IT poslovnog centra”, odnosno središnje zgrade Poduzetničke zone “IT park Osijek”, specijalizirane mikro gospodarske zone namijenjene tvrtkama iz IT sektora. Tim povodom gradilište su danas (petak) obišli gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, župan Ivan Anušić i predstavnici udruge Osijek Software City.

– Grad Osijek ulaže u IT zajednicu, a jedan od dokaza je i IT park čija je vrijednost 72 milijuna kuna, od čega je 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije. Vrijednost izgradnje IT poslovne zgrade je 64 milijuna kuna. Ona će se sastojati od prizemlja i tri kata, ukupne bruto površine 4.200 m2, u kojoj će biti 30 poslovnih prostora, informatičkih laboratorija i modularne konferencijske dvorane. U poslovnoj zgradi radit će 200 ljudi, odnosno 600 na području IT parka. Naime, ovdje se nalazi 10 čestica koje su komunalno i infrastrukturno opremljene, na jednoj se nalazi poslovna zgrada, dok je ostalih sedam već dogovoreno, s naznakom da je tvrtka Mono već izgradila i opremila svoje poslovne prostore. Rok izgradnje je 14 mjeseci, a ova zgrada namijenjena je prije svega novim, manjim tvrtkama koje će imati mogućnost suradnje i povezivanja s ostalim IT poduzetnicima – kazao je gradonačelnik Ivan Radić.

IMG 4965

Župan Ivan Anušić čestitao je Gradu Osijeku i gradonačelniku Radiću na početku izgradnje poslovne zgrade koja je budući inkubator i rasadnik IT stručnjaka.

– To je uloga koju Grad Osijek, kad je u pitanju IT sektor, nosi već neko vrijeme, a sada dobiva novi zamašnjak za još jači razvoj. Grad Osijek mora biti predvodnik u gospodarskom i svakom drugom segmentu napretka istoka Hrvatske, a posebno Osječko-baranjske županije i drago mi je da to i preuzima. Ovo je projekt koji se realizira sredstvima Grada i Europske unije, a zahvaljujući korištenju tih sredstava u punom obimu, razvoj ove grane industrije je neupitan u godinama pred nama. Uspjesi osječkih IT tvrtki odavno su prešli granice ne samo Grada i Županije, već i šire te su prepoznati na europskoj i međunarodnoj karti IT scene – istaknuo je župan Anušić.

IMG 4967

– IT park je bio vizija i plan OSC-a i drago nam je vidjeti još jednu zgradu na ovom području. Vjerujemo da će upravo ova poslovna zgrada učvrstiti cijelu priču Osijeka kao IT centra naše regije. Osijek svakako zaslužuje infrastrukturu koja može pratiti razvoj i napredak IT industrije i drago mi je da Grad Osijek i Osječko-baranjska županija to prepoznaju. Važno je naglasiti da poslovni početak u ovakvom okruženju i mogućnost suradnje te razmjena znanja, znatno pomažu manjim tvrtkama u njihovom razvoju – rekao je Mihael Tomić, predsjednik Osijek Software Cityja.

(www.icv.hr, tj, foto: Grad Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content