OSVOJIO 36 BODOVA U današnjoj epizodi ‘Večere za 5 na selu’ domaćin je bio Žuan

U današnjoj epizodi ‘Večere za 5 na selu’ domaćin je bio vulkanizer Žuan, koji je goste dočekao u mjestu Donji Meljani.

Žuan je za goste pripremio predjelo naziva Poper, glavno jelo Frikando i desert Lubenica. Večera je započela pečenim paprikama koje su se svima svidjele, glavno jelo dobilo je nekoliko kritika, a desert je svima bio odličan pa je Žuan naposljetku osvojio 36 bodova i smjestio se na drugo mjesto – piše RTL.hr.

Domaćinu je cijela obitelj pomogla postaviti stol, a potom je najavljivao goste. „Osjećala sam se kao na modnoj pisti“, rekla je Ratka, a Irena dodala: „Osjećala sam se glamurozno, kao holivudska zvijezda!“ Goste je potom ponudio šljivovicom, likerom od naranče, kiflicama te orahnjačom i makovnjačom. Svi su željeli probati liker i svima se jako svidio.

Punjenu papriku sa sirom omotanu slaninom Žuan je poslužio za predjelo. „Bilo mi je ukusno. Ne volim inače papriku, ali u ovoj kombinaciji mi se svidjela, a umak je bio fantastičan“, rekao je Maro, a i Ratki je predjelo bilo izvrsno. „Baš je bilo po mom guštu – dovoljno slano, kombinacija sira, slanine, sve pogođeno“, zaključila je Irena.

Za glavno jelo domaćin je poslužio junetinu s knedlama od kruha, a gostima je izgledalo jako primamljivo. „Meso mi je bilo suho, a knedle male, ali fine“, komentirala je Ratka, a Maro je rekao da mu meso i umak nisu bili dovoljno začinjeni te dodao: „I meso je bilo malo žilavo.“ Irena je također spomenula da joj je meso bilo malo tvrđe dok je Božo naglasio da je njemu sve bilo dobro.

Kolač lubenica Žuan je poslužio za kraj večere, a Irena je komentirala da je desert poput domaćina – veseo i šaren! „Okus deserta bio je jako dobar“, rekao je Božo, a Ratka dodala: „Biskvit je bio dobar, kreme su bile ukusne, desert je bio super.“

Nakon domaćih proizvoda koje je Žuan podijelio gostima, u dvorištu su ih čekala djeca iz folklorne skupine Neven iz Donjih Meljana pa su zapjevali s domaćinom, a pridružili su im se i gosti. Ratka i Božo dali su po desetku zato što im je sve bilo odlično, dok su se Maro i Irena odlučili za osmice. „Meso u glavnom jelu bilo je malo tvrđe“, rekla je Irena, a Maro dodao: „Umak u glavnom jelu nije bio dovoljno začinjen i junetina je bila žilava.“ (rtl.hr, foto: vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content