Predstavom ”Kvar na dvostrukoj peći sa četiri prigušnice” započele Slatinske kazališne večeri

Slatinske kazališne večeri, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Slatina, počele su sinoć (petak) u prepunoj kino dvorani praizvedbom predstave ”Kvar na dvostrukoj peći sa četiri prigušnice” u izvedbi Gradskog amaterskog kazališta ”Leo Srdoč” Slatina.

Riječ je o predstavi koja je nastala prema istoimenoj kratkoj priči iz zbirke ”Mavro Bröder i njegovi kamaradi” u režiji autora Olivera Jukića i jedine slatinske akademske glumice Mirne Ostrošić.

Ulaznice za predstavu bile su rasprodane u pretprodaji, a svi oni koji su imali tu privilegiju pogledati je u njenom premijernom izdanju bili su više nego oduševljeni. Glumci, članovi Gradskog amaterskog kazališta ”Leo Srdoč” Slatina, poznata lica koja srećemo na slatinskim ulicama ”pobrali” su veliki i dugotrajan pljesak na kraju predstave.

Osamnaest glumica i glumaca naklonom su se zahvalili publici, a čestitke akterima su uputili i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac, uručivši im prigodne poklone kao simboličnu nagradu za trud.

U predstavi ”Kvar na dvostrukoj peći sa četiri prigušnice” glume: Ivan Baltić (Helmuth Topf), Toni Bosak (Mavro Bröder), Ivan Santner (Alfred Wenland), Svjetlana Carić (Elza Ferber), Danka Gojić Kajzer (Beata Topf), Bojana Crnobrnja (Agata), Milijana Kovač (Karolina Damentska), Marijan Munitić (Vojnik), Ines Jagec (Djevojka s violinom), Dino Paunović (Jozef Topf), Kristijan Konta (Rudolf Topf), Ante Benković (Adolf Englman), Josip Brajnović (Arnold Bauer), Neva Crnobrnja (Erika Bruker), Tara Djokić (Irena Althajm), Tamara Dorić (Johana Bruker), Jan Kajzer (Imre Šlezinger) i Lucija Katalinić (Betika Briker).

IMG_3588

– Mislim da je predstava izvedena savršeno u odnosu kako je bilo na probama. Glumice i glumci su sve odradili kako bilo dogovorena i planirano, i tehnički, i glumački, i s te smo strane zadovoljni jer nam je nagrađen sav trud koji smo uložili od drugog mjeseca kada smo osnovali kazalište, odnosno od petog mjeseca kada smo počeli intenzivno raditi na predstavi. Čestitao bih glumicama i glumcima, jer su se slatinskoj publici pokazali u jednom jako dobrom svjetlu. Nije bilo lako raditi projekt, jer je osamnaest ljudi na sceni i nije bilo lako sve to uskladiti, ali uspjeli smo.

Svih ovih osamnaest glumaca, po pokazanom, imaju puno pravo računati i na budućim angažmanima na našim predstavama kojih će, nadam se, biti. Nama je plan da ovu predstavu igramo češće, barem jednom mjesečno ovdje u Slatini, a razmišljamo i o gostovanjima. Sljedeće godine, negdje u proljeće planiramo nove projekte koje vam sada ne bih htio otkriti, ali mogu vam reći, da pošto smo sada stekli određeno iskustvo, nije isključeno da radimo više projekata paralelno. Zavalio bih se i odličnoj slatinskoj publici koja je večeras bila na predstavi – rekao nam je režiser i dramaturg predstave, predsjednik Gradskog amaterskog kazališta ”Leo Srdoč” Slatina Oliver Jukić.

Svi oni koji za sinoćnju predstavu nisu mogli do ulaznice, imat će je priliku pogledati u srijedu, 26. listopada, kada će biti ponovno prikazana u sklopu Slatinskih kazališnih večeri.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content