Predzadnjeg dana ‘Večere za 5 na selu’ kuhao Božo: Kandidati mu dodijelili 39 bodova

Današnji domaćin u ‘Večeri za 5 na selu’ bio je zaštitar Božo, koji je ostale kandidate ugostio u Daruvaru.

Gostima je za predjelo pripremio Slasni zalogajčić, glavno jelo nazvao je Gurmanska papica, a desert Tetkina tajna. Predjelo se svima svidjelo, nekima je smetalo što je domaćin za glavno jelo poslužio svinjsku vratinu bez priloga dok je bučnica sve oduševila! Božo je naposljetku osvojio sjajnih 39 bodova, no nije uspio prestići trenutačno vodeće Ratku i Maru.

Domaćin je goste ponudio orahovcem i šljivovicom, a Irena i Žuan komentirali su kako se vidi da ima veliku tremu. “Aperitiv me dobro zdrmao”, rekao je Maro koji je pio šljivovicu iz 2007., a potom je za ekipu zapjevao Božin kolega Saša. “Baš nam je pjesma dobro legla, super je bilo”, rekla je Ratka, a i ostalima se baš svidjelo.

Punjena jaja Božo je poslužio za predjelo. “Okus me ugodno iznenadio zato što nisam očekivala grašak. Nikad nisam jela grašak u punjenim jajima”, rekla je Irena, a Maro dodao da je predjelo super te kako Božo ima oko i za žene i za predjelo. “Predjelo je bilo kratko, ali slatko” zaključio je Žuan.

Za glavno jelo domaćin je poslužio svinjsku vratinu u umaku od gljiva i kupus, a Irena je komentirala kako joj je nedostajao još neki prilog uz meso. “Vratina mi se svidjela – volim gljive, volim vratinu, sve mi je bilo fino”, rekao je Žuan. “Meso je bilo fino i mekano, taman po mjeri, odlično je to začinio, a i kupus i rajčice su bili jako dobri“, rekao je Maro.

Bučnica je bila poslužena za kraj večere. “Čak mi je bolji okus s tikvicama nego samo sa sirom”, komentirala je Irena, a i Žuanu je bilo jako fino. Ratki se toliko svidjelo da je tražila još i u šali dodala kako je sama sprašila pola tepsije. “Bučnica je bila odlična!2 rekla je Ratka, a i ostali su tražili još.

Nakon poklona uslijedilo je ocjenjivanje. Božo je za svoju večeru dobio najmanju ocjenu od Irene koja mu je dala devetku zato što joj je nedostajao prilog u glavnom jelu dok su Ratka, Žuan i Maro dali najviše ocjene zato što im je sve bilo predivno; i hrana i atmosfera ili kako je Ratka rekla: “Cjelokupna večer bila je odlična, a večera je bila iz Božine duše.”

768x768 2545e33e 2baa 11ec bd16 3a925a8303a3

(rtl.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content