Pročelnica Bunić: Odobreno šest projekata vrijednih 1,4 milijuna kuna, ideja je da se u strukovnim programima pokušaju vratiti zanimanja, pekar, mesar i zidar

O stanju u školstvu na području Virovitičko-podravske županije, na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, govorila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić.

– Ove smo godine uveli program fizioterapeutskog tehničara u Srednjoj školi Stjepan Ivšić u Orahovici. Nadamo se da ćemo svake godine uvesti barem jedan program i tako privući učenike ne samo iz naše, već i susjednih županija. Ideja je da se u strukovnim programima pokušaju vratiti zanimanja, pekar, mesar i zidar, ali i da se svaki gimnazijski program poveća. Pokušavamo učenike upoznati i prikazati im koliko je bitno strukovno zanimanje i koliko mogu imati kvalitetnu budućnost s takvim zanimanjima – istaknula je Bunić te naglasila je kako je Virovitičko-podravskoj županiji, kroz Program ulaganja u zajednicu, samo iz područja školstva odobreno šest projekata.

– Dio prijava smo pisali kao Upravno odjel za obrazovanje i demografiju, a dio je to odradila naša razvojna agencija VIDRA. Odobreni su nam projekti u vrijednosti od 1.445.000 kuna. Projekti koji su prošli nam prošli tiču se – OŠ Eugena Kumičića Slatina odnosno Područne škole u Josipovu, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje – Područna škola u Turanovcu, OŠ Gradina, OŠ Ivana Gorana Kovačića Zdenci, OŠ Suhopolje – Područna škola u Cabuni i Učenički dom Virovitica. Tim projektima ćemo  ćemo osigurati još kvalitetnije uvjete odgoja i obrazovanja svim učenicima na području VPŽ bez obzira radi li se o matičnoj ili područnoj školi – zaključila je Martina Bunić.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content