Slatinski HDZ: “Nazire li se kraj samovolje gradonačelnika Ostrošića?”

Slatinski HDZ poslao je priopćenje medijima u kojemu ističu kako je stigla odluka Ministarstva pravosuđa i uprave vezana uz neodržavanje sjednica Gradskog vijeća. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Na adresu gradonačelnika i stručne službe Grada Slatine, danas je iz Ministarstva pravosuđa i uprave stigla Odluka kojom se nalaže sazivanje sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine.

Niti nakon višemjesečnih molbi jedne trećine vijećnika predsjedniku Gradskog vijeća Damiru Jakšiću i gradonačelniku Denisu Ostrošiću da se sazove sjednica Gradskog vijeća kako Slatina ne bi postala još jedan „Grad slučaj“ oni nisu poduzeli ništa kako bi zapravo radili posao za koji su plaćeni i za koji su dobili mandat i na sve zahtjeve su se jednostavno oglušili.

Nije im bilo bitno što neodržavanjem sjednica izravno krše Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, nije im bilo bitno ni što gradske ustanove nemaju svoje ravnatelje i direktore, što se ne donose važne odluke za grad i njegove stanovnike, što se novac iz gradske blagajne ne troši zakonski i transparentno, a još manje im je bilo bitno što su građani Slatine izabrali svoje predstavnike kojima je onemogućeno pitati i uopće ukazivati na niz upitnih odluka koje se u Gradu donose.

Za gradonačelnika kao da Zakon ne vrijedi, volja i dobrobit građana Slatine ga ne zanimaju.

Ministarstvo uprave još je u srpnju ustanovilo da nije postojala nespojivost dužnosti člana Gradskog vijeća te su jasno objasnili da je predsjednik Gradskog vijeća bio DUŽAN sazvati sjednicu i postupati u skladu s odredbama Zakona, ali niti 8 mjeseci nakon zadnje sjednice Gradskog vijeća predsjednik, a ni gradonačelnik nisu sazvali sjednicu Gradskog vijeća i dali odgovore na pitanja koja muče građane našeg grada!

Nakon ignoriranja vijećnika Gradskog vijeća, vjerujemo da će biti teže ignorirati Odluku Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske koje je sazvalo sjednicu Gradskog vijeća Grada Slatine za ponedjeljak, 17. 10. 2022. u 17,00 sati u Hrvatskom domu s dvije točke Dnevnog reda:

-Prijedlog odluke o razrješenju predsjednika Gradskog vijeća Grada Slatine Damira Jakšića i potpredsjednice Gradskog vijeća Grada Slatine Tamare Palčić

-Prijedlog odluke o izboru novog predsjednika/ice i potpredsjednika/ice Gradskog vijeća Grada Slatine.

Sada nam ostaje vidjeti hoće li se gradonačelnik Ostrošić moći oglušiti i na ovu Odluku – stoji u priopćenju GO HDZ-a Slatina.

(www.icv.hr, GO HDZ Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content