Solidarnost na djelu: Kroz četiri kampanje prikupljat će se materijalna i financijska sredstva, a po prvi put i ortopedska pomagala

Osječko Gradsko društvo “Crvenog križa” tijekom listopada i studenog provodi 50. akciju “Solidarnost na djelu”, tijekom koje će prikupljati materijalna i financijska sredstva za socijalno najugroženije građane.

Riječ je o tradicionalnoj sabirnoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa u sklopu koje se prikupljaju financijska i materijalna sredstva koja su namijenjena za najsiromašnije građane Hrvatske kako bi se doprinijelo ublažavanju njihova siromaštva i socijalne isključenosti.

Ovogodišnja će se odvijati provedbom nekoliko kampanja. Kroz kampanju “Jedan razred – jedan paket” prikupljaju se osnovne namirnice, tijekom listopada, a u suradnji s osnovnim i srednjim školama i udrugama na području djelovanja osječkog Crvenog križa. Ideja kampanje je da jedan školski razred/jedna udruga prikuplja osnovne namirnice za jedan paket hrane koji će se dodijeliti osobama u potrebi, čime se zasigurno djecu i mlade potiče na solidarnost i humanost, a ostvaruje cilj pružanja pomoći najpotrebitijima.

Kampanja prikupljanja osnovnih namirnica u Trgovačkom centru Kaufland Osijek «Vaš dar za pravu stvar» provest će se u tjednu od 10. do 16. listopada. U okviru kampanje volonteri osječkog Crvenog križa u razdoblju od 10.00 do 19.00 sati u Trgovačkom centru Kaufland Osijek građanima će dijeliti letke s popisom namirnica koji se prikupljaju za pakete pomoći, a koje građani mogu donirati u košaru Crvenog križa za pomoć najpotrebitijima.

50.Solidarnost na djelu
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Osijek

Po prvi puta u sklopu ovogodišnje akcije prikupljat će se i ortopedska i medicinska pomagala za Posudionicu Crvenog križa Osijek. Akcija će se provoditi od 8. listopada do 7. studenog 2022. godine. Pozivaju se građani koji imaju pomagala koja im više nisu potrebna – štake, hodalice, medicinske krevete, kolica za osobe s invaliditetom, a koja su očuvana i mogu se koristiti, da iste doniraju Posudionici pomagala Crvenog križa Osijek, svakim radnim danom od 8.00 do 14.00 sati na adresi Šetalište Petra Preradovića 6, dvorište Crvenog križa.

Iz osječkog Crvenog križa ističu kako se u akciju Solidarnost na djelu moguće uključiti i putem uplata na žiro račun Gradskog društva Crvenog križa Osijek, a prikupljena financijska sredstva koristit će se za kupnju namirnica za pakete hrane za socijalno ugroženo stanovništvo na području djelovanja Crvenog križa Osijek.

Prikupljamo pomagala
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Osijek

– Pozivamo zainteresirane pravne i fizičke osobe da se uključe u prikupljanje financijskih sredstva do 7. studenog – ističu u svom pozivu.

Podaci za uplatu:

IBAN: HR8023600001503137217
MODEL: 00
POZIV NA BROJ: 50
OPIS PLAĆANJA: Solidarnost na djelu 2022.

(www.icv.hr, tj, GDCK Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content