Stiglo je vrijeme kestena: Evo kako ih ispeći u pećnici da budu savršeno ukusni

Kada netko kaže jesen odmah pomislimo na kišu, opadanje lišća i naravno, kestene! Ovu omiljenu grickalicu možete kupiti i pripremiti kod kuće tako da bude savršeno ukusna.

Nakon što ste ih kupili, dobro ih pregledajte te bacite one koji na sebi imaju bilo kakvu rupicu, kako piše SheLovesBiscotti, a prenosi Večernji. Dobar plod prepoznat ćete jednom metodom – lagano ga pritisnite vrhovima prstiju, trebao bi biti blago mekan.

Zagrijte pećnicu na 220°: Vruća pećnica ključna je za odvajanje kestena od kore.

Kako bi se ravnomjerno ispekli važno je prerezati koru, ali pažljivo. Napravite jednu tanku liniju po sredini ploda – ne predugačku i duboku.

Stavite kestene u jednu posudu i dobro ih isperite pod vodom. Stavite kestene u lonac s hladnom vodom. Čim voda počne kipjeti, izvadite kestene šupljikavom žlicom i stavite u plitku posudu za pečenje. Ovo brzo kuhanje stvorit će savršeno okruženje za stvaranje pare nakon što dođu do vruće pećnice.

Stavite kestene ravnom stranom prema dolje, prerezanom stranom prema gore u posudu za pečenje. Pecite u pećnici oko 15-20 minuta, no, ovo vrijeme može varirati ovisno o veličini vaših kestena.

Nakon što dobijete savršeno pečene kestene, izvadite ih iz pećnice i zamotajte ih u čistu kuhinjsku krpu. Ostavite zamotane kestene da odstoje u ručniku oko 10-15 minuta.

Osim što ih možete jesti tako pečene, možete napraviti kesten pire, razne namaze i juhe.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content