Treća faza projekta Zaželi u Suhopolju prošla administrativnu provjeru: Plan zaposliti 20 žena koje će brinuti o 120 korisnika

Projekt Zaželi u Suhopolju – faza III prijavljen je na „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, a tijekom utorka zaprimljena je obavijest da je prošao prvu fazu provjere – administrativnu provjeru, a sada ulazi u drugu fazu, odnosno procjenu kvalitete.

Projekt će provoditi Općina Suhopolje, u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Virovitica.

Ovim projektnim prijedlogom Općina Suhopolje planira zaposliti 20 žena iz ciljane skupine evidentiranih kao nezaposlene u bazi HZZ, PU Virovitica u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici. Ta aktivnost se odnosi na zapošljavanje žena koje će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života 120 krajnjih korisnika, osoba u starijoj životnoj dobi i/ili nemoćnih osoba.

Vrijednost treće faze ovog socijalno usmjerenog projekta iznosi 985.197,50 kuna, a aktivnosti unutar projekta biti će raspoređene unutar 7 mjeseci od kojeg će početni mjesec biti priprema za pružanje usluga, a 6 mjeseci će se pružati usluga krajnjim korisnicima.

– Ovim projektom, uključivanjem žena u nepovoljnom položaju na tržište rada planira se poboljšati njihov životni standard koji jednako tako podrazumijeva i borbu protiv siromaštva i smanjenje nezaposlenosti. Jednako tako, projektnim aktivnostima utjecat će se i na kvalitetu života krajnjih korisnika jer će im biti pružena podrška u svakodnevnom životu posebice onima koji žive u slabije razvijenim područjima i područjima s većom nezaposlenosti – zaključio je načelnik općine Suhopolje Goran Doležal.

(www.icv.hr, suhopolje.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content