U Dnevnom boravku GDCK Virovitica otvorena izložba slika Škole crtanja i slikanja “Paleta”

U Dnevnom boravku Gradskog crvenog križa Virovitica danas (četvrtak) je otvorena izložba slika Škole crtanja i slikanja “Paleta”, a sve na inicijativu Jasne Gojević. 

– Prvi puta s “Paletom” sam se susrela za Rokovo i toliko sam bila iznenađena kada sam vidjela njihove radove jer vidljivo je da nas nasljeđuju oni mlađi. Želim im puno uspjeha i sreće u radu, te neka uživaju onako kako smo mi uživali– na početku je rekla Jasna Gojević.

Umjetnička likovna organizacija “Paleta” odnosno Škola crtanja i slikanja, potekla je iz Likovnog kluba “Paleta” iza kojega je danas mnoštvo umjetnika s područja Koprivnice, Zagreba, Čakovca i Vrbovca, a u Virovitičko-podravskoj županiji poznata je u Pitomači i Virovitici. Izložbu je, uz autore slika, stručnog voditelja Palete Ivan Lovreković, u ime ravnateljice Crvenog križa Virovitica otvorio socijalni mentor pri GDCK Nikola Slavić.

– Nakon ove naše godišnje izložbe koja je bila povodom Rokova u Gradskoj knjižnici, bili smo pozvani s Likovnim udruženjem da ovdje u Dnevnom boravku napravimo neku manju izložbu polaznika Škole crtanja i slikanja “Paleta”. Naravno, najveću zaslugu preuzeli su moji učenici koji su ovo i organizirali, ali i pokazali svoje uratke – rekao je stručni voditelj Palete Ivan Lovreković.

Tako posjetitelji u Dnevnom boravku Gradskog Crvenog križa Virovitica mogu vidjeti brojne pejzaže, mrtvu prirodu, kao i razne portrete u slikarskim tehnikama s uljanim bojama, suhim pastelom i akvarel. 

Izložba u Dnevnom boravku će biti otvorena do 22. studenog.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content