U Donjem Miholjcu novi teniski teren identičan onom u New Yorku za US Open: Županija izdvojila 200 tisuća, a Nexe grupa donirala beton za podlogu

Novim teniskim terenom od proteklog vikenda može se pohvaliti Županijski sportski centar u Donjem Miholjcu. Teren je izgrađen tako da je na betonsku podlogu nanesen premaz od gumiranog akrila, a osim toga poradilo se i na uređenju Centra postavljanjem reflektora i zaštitne ograde. Novouređen prostor budućih teniskih događanja otvorio je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

– Sportska infrastruktura na području Osječko-baranjske županije traži kontinuirane investicije, ulaganja, unaprjeđenja i nadogradnje što Županija zajedno s Upravnim odjelom za turizam, kulturu i sport te Športskom zajednicom OBŽ i čini. Pripremamo se za 2024. godinu u kojoj će Osječko-baranjska županija biti Europska regija sporta zbog čega planiramo dodatna ulaganja u sportsku infrastrukturu i natjecanja, ali i sve što će nas učiniti uspješnijom sportskom destinacijom 2024. godine – rekao je Anušić.

mini IMG 2728
Foto: OBŽ

– Posljednjih 6-7 godina nositelji smo kvalitete u Osječko-baranjskoj županiji, pet puta zaredom osvojili smo momčadsko prvenstvo Hrvatski teniski kup, a niz reprezentativaca, poput Nikole Mektića ili Franka Škugora, bili su dio našeg kluba. Puno ulažemo u mlade, besplatnu školu tenisa provodimo dvije godine, a u njoj aktivno trenira 100-njak djece. Sve je to moguće zahvaljujući pomoći Osječko-baranjske županije i Ministarstva turizma i sporta. Ovaj teren je sagrađen da bismo produžili tenisku sezonu, a identičan je onom u New Yorku, na US Openu. Njegova je vrijednost oko milijun kuna, pri čemu je Županija izdvojila 200.000 kuna, dok je Nexe Grupa donirala beton za podlogu. Također, uz pomoć Gradskog vijeća i predsjednika Dražena Trcovića i Grad Donji Miholjac je sudjelovao s iznosom od 100.000 kuna. U budućnosti imamo velike planove po pitanju poboljšanja i ulaganja u sportsku infrastrukturu te nam je želja izgraditi dvoranu za tenis i rukomet koja će uvelike pomoći našim članovima, njih više od 300 koji aktivno treniraju. Sve to izvrstan je uvod u sljedeću godinu kada slavimo 120. obljetnicu igranja tenisa u Donjem Miholjcu – kazao je predsjednik Teniskog saveza OBŽ Vatroslav Šrajer.

mini IMG 2734
Foto: OBŽ

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Donjeg Miholjca Dražen Trcović zahvalio je gradskim vijećnicima što su izglasali osiguravanje sredstava za razvoj tenisa u Donjem Miholjcu. 

-Osigurali smo i edukacije trenera u svakom sportskom kolektivu kako bismo doprinijeli kvalitetnijim treninzima naših najmlađih članova kao i određena financijska sredstva za njihovo normalno funkcioniranje. U svemu su nam podršku pružali Osječko-baranjska županija, resorno Ministarstvo i fondovi Europske unije – istaknuo je Trcović.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content