U EPIcentru Sequoia održana početna konferencija projekta ”Slatino, zaželi II!”

Danas (petak) je u prostorijama Posjetiteljsko-interpretacijskog centra EPIcentar Sequoia Slatina održana početna konferencija projekta ”Slatino, zaželi II!”.

Nastavak je to provedenog projekta ”Slatino, zaželi!”, koji je Grad Slatina uspješno aplicirao u svibnju ove godine na otvoreni javni poziv ”Zaželi – program zapošljavanja žena, faza III”, te tako osigurao nastavak projekta.

Konferenciji su, uz gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića i njegovog zamjenika Ilije Nikolića sa suradnicima, nazočili i predstavnici partnera na projektu, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slatina Ljiljana Randelj i voditeljica ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Slatina Elizabeta Falat Ileš, kao i predstavnici gradskih ustanova i institucija.

Partneri Gradu Slatini i na ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina, a ukupna vrijednost projekta je 1.038.280 kuna, što je ujedno i iznos bespovratnih sredstava koja su osigurana u iznosu od 85 posto iz Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., dok 15 posto sredstava sufinancira Republika Hrvatska.

Nazočne je na početku konferencije pozdravila voditeljica projekta Marija Fumić te ukratko predstavila projekt.

– Trajanje projekta je 8. mjeseci, od 22. kolovoza 2022. do 22. travnja 2023., a u sklopu njega je zaposlena 21 žena iz skupine teže zapošljivih žena koje će skrbiti za 126 krajnja korisnika s područja grada Slatine i slatinskih prigradskih naselja – rekla je Fumić i dodala kako će žene s radom započeti u ponedjeljak, 17. listopada.

– Kroz narednih šest mjeseci ublažit će se posljedice njihove nezaposlenosti što će ujedno povećati i njihovu konkurentnost na tržištu rada, a ujedno će se potaknuti socijalna uključenost i povećati razina kvalitete života korisnika, odnosno starijih i osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti te pratnja i pomoć u njihovoj socijalnoj integraciji, što je i cilj ovoga projekta – rekla je Fumić.

Zadovoljstvo nastavkom projekta istaknuli su gradonačelnik Denis Ostrošić i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slatina Ljiljana Randelj. 

(www.icv.hr, mf, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content