U Kladarama u četvrtak 20. listopada 9. Umrežavanje seoskih žena: Prezentacija i radionice izrade ručnog rada

I ove godine Udruga “Čuvarice kulturne baštine” iz Kladara organizira 9. Umrežavanje seoskih žena. Ovo 9. po redu Umrežavanje održat će se u četvrtak, 20. listopada, s početkom u 17.30 sati u Društvenom domu u Kladarama gdje će se okupiti seoske žene, ljubiteljice očuvanja tradicije i pokazati bogatstvo pitomačkog kraja.

– Prije 9 godina Umrežavanje je pokrenuto kroz projekt Ureda za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske, a nakon završetka projekta sudionice Umrežavanja dogovorile su se da se ono nastavi u organizaciji Čuvarica kulturne baštine iz Kladara. Tako sada Umrežavanje seoskih žena u Kladarama okupi od 50 do 70 žena koje imaju zajednički interes, a to je ljubav prema tradiciji i ručnom radu. Umrežavanjem želimo potaknuti mlade da nauče neki ručni rad i da shvate vrijednost i ljepotu izrade. Na umrežavanje su dobrodošli svi koji znaju bilo kakav ručni rad kako bi pokazali svu ljepotu izrade – kažu iz Udruge.

Manifestacija koja uključuje razne radionice od štrikanja, heklanja, našivavanja, izrade čipke, štikanja, izrade kinča, pletenje košara, šivanje, odnosno sve što se može izraditi rukama, te prezentaciju o kulturi izrade ručnog rada pod pokroviteljstvom je općine Pitomača i Turističke zajednice općine Pitomača.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content