U Našicama spaljeno dvije tone droge: Vrijednost na narkotržištu oko 100 milijuna kuna

U Našicama je spaljeno više od dvije tone droge koja je zaplijenjena i oduzeta u nizu kriminalističkih istraživanja u Hrvatskoj. Riječ je o 18. takvom spaljivanje u Hrvatskoj, a posljednje je bilo prije godinu dana. 

– Po vrstama droge su to heroin 10 kilograma, kokain oko 86 kila, marihuana i hašiš 1836 kila, MDMA i derivati oko 3,25 kila i 1256 tableta, amfetamini 33 kile – rekla je Andrea Ledić, načelnica Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”. 

Prema riječima pomoćnika ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i člana Povjerenstva za suzbijanje zlouporaba droga Vlade RH Željka Petkovića, na maloprodajnom, ilegalnom tržištu, vrijednost spaljene droge bi bila stotinjak milijuna kuna ili oko 13 milijuna eura.

Spaljivanju je nazočio i potpredsjednik Vlade te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

– Današnje spaljivanje je orijentirano na zapljene i kriminalistička istraživanja koja su privedena kraju 2020. godine. Već smo mi spremni za sljedeća spaljivanja. Trendovi su, kao što i sami možete zaključiti, takvi da nažalost nakon određenog zastoja tijekom krize izazvane COVID-om. Ovo ilegalno tržište se oporavilo, dolazi do sve intenzivnijeg spajanja i povezivanja europskih mreža i međunarodnih kriminalnih skupina – rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

(www.icv.hr, hrt.hr)

spaljivanje droge1
Foto: PU osječko-baranjska

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content