U Slatini održana tribina ”Mentalno zdravlje, globalni prioritet” koju je vodila Elvira Koić

Jučer (ponedjeljak) je u slatinskom Hrvatskom domu Zajednica žena HDZ-a ”Katarina Zrinski” Slatina organizirala tribinu ”Mentalno zdravlje, globalni prioritet”.

Na početku je sve nazočne, među kojima su bili slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Tomo Tomić, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, predstavnice i predstavnici javnih ustanova, hrvatski branitelji…, pozdravila predsjednica Zajednice žena HDZ-a ”Katarina Zrinski” Slatina Ivona Balić, te im se zahvalila što su došli u velikom broju.

– Iako je 10. listopada prošao, odnosno dan kada se obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja, mi smo s malim zakašnjenjem organizirali ovu tribinu, ali kako se kaže za dobre stvari nikada nije kasno. Što se tiče same teme tribine ”Mentalno zdravlje, globalni prioritet”, mislim da je ona vrlo interesantna s obzirom na sve nedaće koje su nas unazad dvije godine zadesile, od pandemije koronavirusa, ekonomske krize, potresa, pa do ovog nesretnog rata u Ukrajini, a što sve utječe na promjene naših građana u svakodnevnom životu, kao što su promjene u rutini, uvjetima i načinu života, školovanju, uglavnom življenja općenito. Zbog toga je važno prisjetiti se kako je ovo dugotrajno, ali i prolazno razdoblje u životu pojedinca koje je za mnoge bilo stresno i izazovno – rekla je Ivona Balić.

Tribinu je na svoj zanimljiv i svima pristupačan način vodila Elvira Koić, specijalist pisihijatar i subspecijalist socijalne psihijatrije.

– Na ovoj tribini smo naglasak stavili na mentalno zdravlje, te sam zahvalna ”Katarinama” na organizaciji, tako da malo skrenemo pozornost na tu važnu temu, jer nama zdravlja bez mentalnog zdravlja. Ja sam se ovaj put usmjerila na stres i na probleme koji imamo sa stresom te kako ih spriječiti i riješiti, ako je to iako moguće – izjavila nam je dr. Elvira Koić.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content