U Slatini uručene Povelje humanosti Virovitičko-podravske županije darivateljima koji su krv darovali 100 i više puta

Danas, 25. listopada, u Hrvatskoj se obilježava Nacionalni dan darivatelja krvi. Tim je povodom u Posjetiteljsko-interpretacijskom centru EPIcentar Sequoia Slatina održano svečano uručenje Povelja humanosti za četiri člana Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi 100+ Virovitičko-podravske županije, koje je organiziralo Društvo Crvenog križa Virovitičko-podravske županije. 

Povelja humanosti Virovitičko-podravske županije javno je priznanje koje se može dodijeliti pravnim ili fizičkim osobama koje su se svojim predanim i požrtvovanim djelovanjem samoprijegorom i brižnim odnosom osobito istaknuli, među ostalim, u darovanju krvi kojim se omogućuje izlječenje bolesnih i povrijeđenih.

Prije uručenja Povelja humanosti, nazočnima se obratio predsjednik Društva Crvenog križa VPŽ i ravnatelj Crvenog križa Slatina Vladimir Jelenčić pozdravivši ujedno i uvažene goste, dožupana Virovitičko-podravske županije Marija Klementa, slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića, pročelnika Službe za pravne poslove i lokalnu samoupravu VPŽ Ivana Horvata i ravnateljicu DCK Virovitičko-podravske županije Željku Grahovac.

Čestitku darivateljima krvi povodom njihovog dana uputio je dožupan Marijo Klement.

– Danas je jedan veliki dan za vas darivatelje i za Republiku Hrvatsku. Najmanja stvar koju vam je Virovitičko-podravska županija mogla uručiti za vaše plemenito i humano djelo je ova Povelja. Čestitam vam Dan dobrovoljnih darivatelja krvi i hvala vam od srca – rekao je dožupan Klement te uručio Povelje humanosti Slobodanu Kolareviću koji je krv darovao 124 puta, Denisu Deliću koji je krv darovao 123 puta, Vladi Ciraki koji je krv darovao 120 puta i Elzi Blagajac koja je krv darovala 100 puta.

Čestitkama na uručenim poveljama pridružili su se gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i ravnateljica DCK Virovitičko-podravske županije Željka Grahovac, a u ime dobitnika Povelja humanosti zahvalio se Denis Delić. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content