U Tenji završena rekonstrukcija Ulice Vjekoslava Hengla vrijedna 865 tisuća kuna: Najavljene i nove kapitalne investicije

Nakon sanacije kolnika i nogostupa u Osječkoj ulici i Ulici sv. Ane u Tenji, obnovljena je Ulica Vjekoslava Hengla, a osječki gradonačelnik Ivan Radić jučer (utorak) je obišao završene radove poručivši pri tome kako Grad Osijek vodi računa o ravnomjernom razvoju svih svojih gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Radić je istaknuo kako je u Tenji riječ o radovima na popravku sjevernog nogostupa u dužini od oko 450 metara, na uređenju bankina duž ulice, te na izgradnji osam bočnih parkirališta. Također su izvedeni radovi na proširenju priključka Ulice Vjekoslava Hengla u Ulicu sv. Ane, u sklopu kojih je i asfaltirano oko 70 metara ceste.

– Ukupna vrijednost radova je 865.000 kuna. Izvela ih je gradska tvrtka Unikom, kojoj ovom prilikom zahvaljujem. Ove godine za prioritete u Tenji izdvojili smo 33 posto više sredstava u odnosu na 2021. – poručio je gradonačelnik i najavio nove, kapitalne investicije.

– Na Nacionalni plan oporavka i otpornosti prijavili smo izgradnju novog vrtića u Tenji za 104 djece i nadamo se pozitivnim odgovoru. Potreba za vrtićem postoji jer ovdje dolazi sve veći broj mladih obitelji. Na NPOO planiramo prijaviti i dogradnju Osnovne škola Tenja, kako bi sva djeca mogla u jednosmjensku nastavu. U ovome trenutku 11 od 20 škola ima jednosmjensku nastavu – rekao je Radić, dodajući da se ulaže i u tenjski sport.

– Radovi na sportskom kompleksu NK Slavonac, vrijedni 1,7 milijuna kuna, teku planiranom dinamikom, a bit će u cijelosti gotovi do iduće godine. U suradnji s Hrvatskim vodama pokrećemo i idejno rješenje Adice, izletišta ovdje u Tenji. Radimo na mnogobrojnim projektima, mnoge smo već realizirali, a brojni su i pred nama – kazao je Radić.

Josip Mihaljević, gradski vijećnik s područja Tenje, izrazio je zadovoljstvo izvedenim radovima, ističući dobru suradnju s Gradom Osijekom.

– Drago mi je da smo riješili ovaj dugogodišnji problem u samom centru Tenje. Parkirna mjesta su dobrodošla zbog puno gospodarskih subjekata. Moram reći kako je suradnja s Gradom na vrhunskom nivou, a dokaz je ovaj projekt kojeg je Mjesni odbor predložio a Grad popratio sa svojim sredstvima i doprinio da se investicija dovrši. Što se tiče svlačionica NK Slavonac, od rata nije ništa mijenjano, a u Školi mladeži imamo preko 117 djece. Nadam se da se ova druga faza privodi kraju i da će sve biti gotovo do kraja iduće godine. Možda će to potaknuti i drugu djecu da se počnu baviti sportom – zaključio je Mihaljević.

(www.icv.hr, tj, foto: Grad Osijek)

Tenja slika 4

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content