Udruga Ličana “Vila Velebita” Slatina ovog petka organizira radionicu i prikazivanje filma “Ličko prelo”

Udruga Ličana ”Vila Velebita” Slatina, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Grada Slatine i Grada Slatine, u petak 28. listopada u Hrvatskom domu s početkom u 18 sati organizira radionicu i prikazivanje filma pod nazivom ”Ličko prelo”.

Radionicu će voditi Dragica Rogić, stručna suradnica za programe tradicijske kulture u POU Gospić, u suradnji s Irenom Plešom, ravnateljicom POU Gospić i Danijelom Čorićem, voditeljem obrazovanja u POU Gospić.

– Cilj suradnje s Pučkim otvorenim učilištem “dr. Ante Starčević” iz Gospića je promicanje i čuvanje Ličke tradicije i običaja, kako u samoj Lici, tako i drugim krajevima Lijepe naše. Posjetitelji će u bogatom programu moći pogledati film “Ličko prelo – čijalo” te u interaktivnim radionicama upoznati se s Ličkim običajima i tradicijom, nošnjama i Šetanim kolom – UNESCO-vom nematerijalnom kulturnom baštinom dinarskog područja- poručili su iz Turističke zajednice Grada Slatine i dodali.

– Ovim događanjem Udruga Ličana želi upriličiti i 31. obljetnicu osnutka 136. slatinske brigade, ali i upoznati sve posjetitelje sa bogatstvima kraja iz kojeg potječu. Nije ono što očekujete: Doživite Liku u Slavoniji!- dodali su.

(www.icv.hr, TZGS)

vizual Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content