Udruga Roda i Policijska uprava virovitičko-podravska ove subote organiziraju besplatan pregled dječjih autosjedalica

Ove subote od 16 do 18 sati, na parkiralištu preko puta Policijske uprave virovitičko-podravske u Virovitici, Trg bana Josipa Jelačića 19, udruga Roda i Policijska uprava virovitičko-podravska organiziraju besplatan pregled dječjih autosjedalica.

Pregled prvenstveno služi kako bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju, jer pravilno korištenje autosjedalice znatno smanjuje rizik teškog stradavanja djeteta u prometnoj nesreći. Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji savjetuju se roditelji koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, donesu upute proizvođača sjedalice i dovedu svoje dijete.

Osim samog pregleda roditelji će moći dobiti savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica, te odgovore na sva pitanja u vezi propisanog, pravilnog i sigurnog prijevoza djeteta u vozilu. Na pregled se pozivaju i svi koji su u očekivanju rođenja djeteta kojima treba savjet u odabiru prve autosjedalice.

(www.icv.hr, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content