Ultramaratonom počelo obilježavanje 31. obljetnice ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice-Orahovica

U subotu je u organizaciji URT Nexe team Našice održan ultramaraton dug 52 kilometra u povodu obilježavanja ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice-Orahovica. Maraton je počeo u Ivanovcu kod Spomen obilježja Hrvatskim braniteljima, a završio u Našicama kod spomen oblježja “Uskrsla Hrvatska” gdje je maratonce dočekao gradonačelnik Krešimir Kašuba.

– Koliki ponos je bio otrčati ovu utrku, moglo se vidjeti na licima trkača, jer ovo nije samo utrka, ovo je ponos, čast, inat i podsjetnik kako se žrtve Domovinskog rata nikada ne smiju zaboraviti – rekao je predsjednik URT Nexe Tomislav Gall.

O samoj utrci predsjednik Gall je rekao da se održava drugi put za sve poginule pripadnike našičke brigade.

– Početak je bio u Ivanovcu, ondje su nas dočekali i ispratili njihovi vijećnici. Krenuli smo u 12 sati i u točno predviđeno vrijeme stigli u Našice. Trčalo je 30-ak sudionika i svima nam je cilj poslati poruku da hrvatski branitelji nikada ne smiju biti zaboravljeni. Želimo postići da se istina o Domovinskom ratu nikada ne zaboravi jer se događa da se ona ili iskrivljuje ili se jednostavno zaboravljaju ljudi koji su dali svoje živote za ovu državu od 1991. do 1993. Svaka utrka je važna i svaki branitelj je važan bez obzira gdje je on pao, u Sunji, Osijeku, Našicama, Ivanovcu ili negdje drugdje i mi svojm trčanjem evociramo te uspomene pod geslom “Da se nikada ne zaboravi” – rekao je Gall.

IMG 20221016 WA0008

Gradonačelnik Kašuba je pozdravio maratonce i čestitao im na istrčanoj donici te s najmlađim članovima Nexe teama kod Spomen obilježja “Uskrsla Hrvatska” zapalio svijeće za poginule branitelje 132. brigade HV Našice-Orahovica.

– Posebno mi je drago bilo danas zahvaliti trkačima Nexe teama na otrčanoj dionici ultramaratona, drugog po redu, a povodom obilježavanja 31. obljetnice ustroja 132. brigade HV. Ovo je još jedno događanje kojim želimo promicati istinu o Domovinskom ratu i Nexe team je jedna od udruga s područja grada koja je primjer kako se to radi. Našička 132. brigada ima 59 pogunlih, preko 200 ranjenih i preko šest tisuća Hrvatskih vojnika koji su stali u obranu naše Domovine i koji su kroz razdoblje rata prošli kroz brigadu – rekao je Kašuba dodavši kako će se obilježavanje 31. obljetnice nastaviti u srijedu, 19. listopada kada je Brigada i osnovana.

(www.icv.hr, eš; foto: E. Šubić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content