Veleučilište u Virovitici održalo dekanski sat za brucoše: Predstavili se i zaželjeli dobrodošlicu 81 novom studentu

Dekanskim satom, odnosno predstavljanjem svih zaposlenika, kao i samog procesa studiranja, Veleučilište u Virovitici danas (utorak) je u svoju akademsku obitelj uvelo 81 novog studenta preddiplomskih stručnih studija.

U svečanoj dvorani „Viro“ Veleučilišta u Virovitici nove studente su srdačno pozdravili dekan Dejan Tubić, prodekan za razvoj Rikard Bakan i prodekan za poslovanje i financije Damir Ribić.

Osim što su imali prilike saznati informacije koje će im olakšati naredne godine studiranja, novi studenti virovitičkog Veleučilišta upoznali su i svoje predavače koji su im se predstavili po odjelima, kao i djelatnike stručne službe.

– Cilj današnjeg predstavljanja je pokazati studentima što oni mogu dobiti na veleučilištu, koji su procesi samog stipendiranja i slično. Danas je naš studentski kampus zaista prepoznatljivo središte, ne samo visokog obrazovanja u našoj županiji, već i šire jer imamo studente iz obližnjih županija, Osječko-baranjske, ali i Zagrebačke – ponosno je istaknuo dekan Tubić te dodao kako, osim novih studenata, Veleučilište u Virovitici je bogatije i za nove predavače.

MG 5977

– Ono što nas veseli u novom mandatu Uprave Veleučilišta je to što imamo čak pet novih odobrenja i suglasnosti za zapošljavanje. Zaposlili smo jednog matematičara, kojih u Hrvatskoj nedostaje 300, a kod nas na Veleučilištu ih radi troje. To su velike brojke. Zaposlili smo jednog „računarca“ te imamo dvoje novih kolega iz društvenih znanosti, odnosno višeg predavača i asistenta. Trenutno smo u fazi raspisivanja natječaja za asistenta iz društvenih ili tehničkih znanosti. S našim kadrom, s pet novih zaposlenja, smanjili smo vanjsku suradnju s 40 suradnika na 19, što daje na kvaliteti našeg kadra – zaključio je D. Tubić.

Svojim novim kolegama se obratio i predsjednik Studentskog zbora Filip Betlemović, koji je pun hvale za obrazovnu instituciju na kojoj je danas student treće godine.

MG_6002

– U ove tri godine zaista se cijeli fakultet pokazao dobrim i smatram da nisam pogriješio u svom odabiru. Profesori su stvarno korektni, prijateljski su svi nastrojeni. S obzirom da nas je „malo“, profesori nas znaju poimence i u većini slučajeva to je pozitivno jer na taj način studenti nauče više – rekao je F. Betlemović.

Među novim studentima je i Monika Brođanac iz Brezovice. Nakon što je prije dvije godine studiranje privremeno zamijenila radom, ove godine je odlučila upisati Veleučilište u Virovitici, smjer poduzetništvo usluga.

– Cijelo to vrijeme me „vuklo“ da nastavim obrazovanje, a ići u Viroviticu mi se svidjelo jer je blizu mog doma. Za smjer poduzetništvo sam se odlučila jer planiram imati nešto „svoje“ jednog dana. Osim znanja, nadam se da će studiranje ovdje biti prilika i stvaranje prijateljstava koja će trajati zauvijek – zaključila je Monika Brođanac.

(www.icv.hr, eat, foto: E. Aragović Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content