Za autore najboljih poduzetničkih ideja osigurano 59.000,00 kuna: Natječaj će biti objavljen u petak, 21. listopada i bit će otvoren 45 dana

U cilju poticanja “start-up” poduzetnika, pa i osoba koje imaju ideju o proizvodu ili usluzi kojom tek razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva, Osječko-baranjska županija od 2006. godine provodi projekt “Najbolja poduzetnička ideja”. Projekt se provodi i ove godine, a posebnu ulogu u njegovoj realizaciji imaju sponzori, tvrtke i ustanove koje uz Županiju osiguravaju novčane nagrade autorima najboljih ideja.

Zamjenik župana Josip Miletić stoga je danas (utorak) potpisao ugovore o sponzorstvu projekta “Najbolja poduzetnička ideja” s predstavnicima tvrtki Cesting d.o.o., Nexe d.d., Osijek-Koteks d.d., Vuka d.d. i Slatinska banka d.d. te HGK Županijske komore Osijek. Vrijednost potpisnih ugovora je 39.000,00 kuna, a s 20.000,00 kuna koje izdvaja Županija ovogodišnji nagradni fond iznosi ukupno 59.000,00 kuna.

IMG 4888

– Zahvaljujem sponzorima što i ove godine u partnerstvu sa Županijom podržavaju projekt kojim dajemo poticaj mladima i svima koji žele kreirati inovativnost u gospodarstvu. Projekt je lijepa priča kojom se nastoji poticati mlade da ovdje promoviraju svoje ideje, a uvjeren sam da će mnoge ideje biti i realizirane na tržištu. U dosadašnjih petnaest natječaja pristiglo je 772 prijava, a ukupni fond nagrada je iznosio 1.393.000,00 kuna, od čega je Osječko- baranjska županije osigurala 319.000,00 kuna – rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Dodao je kako je gospodarstvo Osječko-baranjske županije u uzlaznom trendu te da očekuje nastavak takvog procesa, daljnje ostvarivanje dobiti naših poduzeća i smanjivanje broja nezaposlenih, a da se zajednički pronađu optimalna rješenja na globalne izazove koji su nastali zbog rata u Ukrajini i energetske krize.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović naglasila je da Osječko-baranjska županija i kroz projekt “Najbolja poduzetnička ideja” stvara stimulativno okruženje za razvoj poduzetništva na svom području. Ove godine nagradni fond iznosi 59.000,00 kuna s tim da će prva nagrada biti 15.000,00 kuna, druga 10.000,00 kuna, treća 7.000,00 kuna te devet nagrada po 3.000,00 kuna.

– Natječaj će biti objavljen u petak, 21. listopada, bit će otvoren 45 dana, a sve informacije nalazit će se na web stranici Županije (www.obz.hr) i dnevnim tiskovinama. Pozivam sve osobe koje imaju dobre poduzetničke ideje, pa i poduzetnike početnike, da se jave na nagradni natječaj te vide koliko vrijedi njihova poduzetnička ideja ili poduhvat i osvoje neku od nagrada – kazala je pročelnica. Predsjednik HGK Županijske komora Osijek Zoran Kovačević u ime sponzora čestitao je Županiji na još jednom natječaju za najbolju poduzetničku ideju koja se, kako je rekao, dešava u uvjetima kada osječko-baranjsko gospodarstvo bilježi značajan rast.

IMG 4890

– Nakon višegodišnjeg “mučenja”, u zadnje dvije godine naše gospodarstvo je naraslo za više od 10 milijardi kuna ukupnog prihoda uz rast od 20 posto. Prošle godine smo po ostvarenoj dobiti bili druga županija u Hrvatskoj i taj kontinuitet se nastavio. Važno je naglasiti da među novoformiranim poduzećima ima znatan broj onih koji već u prvim godinama pokazuju dobre rezultate i obveznici su poreza na dobit, a to znači da je njihov poduzetnički pothvat uspješan. Naravno, svjesni smo da je u pitanju simbolična aktivnost, ali je dovoljno znakovita da bi i na taj način pozvala sve koji imaju poduzetničku ideju i inicijativu da se prijave na natječaj i na taj način njihova ideja ugleda svjetlo javnosti, da je prepozna svijet poduzetništva te ih ohrabri u ulasku u svijet tržišta – kazao je Kovačević.

Tvrtka Cesting d.o.o. uključena je u “Najbolju poduzetničku ideju” od samog početka (2006. godine) te već šesnaesti put sponzorira projekt, a direktor Dubravko Kučinac ističe da Cesting kao društveno odgovorna tvrtka smatra to svojom društvenom obavezom. – Raduje podatak o pozitivnim kretanjima u osječko- baranjskom gospodarstvu, osobito rastu ukupnih prihoda od 10 milijuna kuna u dvije godine, i to treba naglasiti. Naši poduzetnici su žilavi, produktivni, proaktivni i svi skupa se krećemo u dobrom smjeru. Tvrtka Cesting će i dalje podržavati ovu akciju Osječko-baranjske županije u kojoj nije toliko bitan novčani iznos nego koliko tim mladim osobama ili poduzetnicima iz start-up poduzeća znači da im netko prepoznaje njihovu ideju – kazao je Kučinac.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content