Zapaljene svijeće povodom obljetnice ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica

U organizaciji Povjerenstva za branitelje Grada Našica, a povodom 31. obljetnice ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica, zapaljene su svijeće na vječna počivališta 59 poginulih i umrlih pripadnika 132. brigade, kao i na središnje spomenike na mjesnim grobljima za sve poginule i preminule hrvatske branitelje. Danas je na sam dan obljetnice nastavljeno odavanje počasti, koju su članovi Povjerenstva započeli već početkom ovog tjedna. Tako su zajedno s gradonačelnikom Grada Našica Krešimirom Kašubom zapalili svijeće ispred Križa na Gradskom groblju u Našicama, za sve poginule i preminule hrvatske branitelje, te na grob prvog zapovjednika 1. bojne 132. brigade Josipa Dragičevića.

– Danas 19. listopada, na 31. obljetnicu ustroja 132. brigade, pomolili smo se za sve poginule i preminule hrvatske branitelje, a posebno pripadnike 132. brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica. Dužni smo u ovim trenutcima reći da je upravo 59 njih dalo ono najvrijednije što su imali, a to su vlastiti životi za stvaranje slobodne, demokratske i suverene Republike Hrvatske – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Okupljeni su pozvali sve građane da danas tijekom dana, u vremenu od 9 do 20 sati u Spomen sobi HVIDRA-e, na Trgu dr. Franje Tuđmana 16, posjete “Izložbu ratnih fotografija 132. brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica” koja je nadopunjena novim fotografijama iz toga vremena.

(www.icv.hr, tj, foto: Grad Našice)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content