Čuvarice kulturne baštine Kladare za osnovnoškolce organizirale jesensku radionicu izrade nakita

U Područnoj školi u Kladarama Čuvarice kulturne baštine danas (četvrtak) su održale jesensku radionicu na kojoj su sudjelovali učenici od prvog do četvrtog razreda zajedno s učiteljicama Danijelom Putnik i Mirelom Gašparić.

Koristeći jesenske plodove kao materijale za izradu, na radionici su runili kukuruzu te slagali bunare od klipova kukuruza, od zrna su izrađivali ogrlice i broševe, a poigrali su se i s kokicama kako bi napravili ogrlicu ili vjenčić za glavu.

– Uvijek rado surađujemo s našom Područnim školom jer su uvijek spremni na suradnju te su radionice s djecom uvijek zanimljive i inspirativne. Trudimo se na zanimljiv način prenijeti djeci kako se nekad živjelo, a ova radionica je jedna od aktivnosti kojom im možemo prenijeti djelić života naših starih što je i cilj Udruge– rekla je tajnica Udruge Elvira Kodžaga.

Oduševljeni su i učenici, ali i učiteljice koje ističu kako vrlo rado surađuju s Čuvaricama kulturne baštine te da je današnja radionica bila zabavna, ali i korisna jer su djeca na taj način razvijala motoriku.

– Ovakve radionice, kakva je bila i današnja, vrlo su poučne i zabavne. Učenici nauče kako na jednostavan način od prirodnih materijala izraditi nešto lijepo i korisno, podučimo ih da se ne treba sve kupovati u trgovinama, da mogu svojim ručicama izraditi prigodan poklon za svoje najbliže. Današnja radionica je bila vrlo korisna i za razvoj fine motorike kod učenika jer smo radili sa sitnim zrnjem. Nadamo se i daljnjoj suradnji s Udrugom, jer nam njihove članice mogu prenijeti još puno znanja i iskustva te nas upoznati kako se nekada lijepo i jednostavno živjelo– rekle su nam učiteljice Područne škole Kladare.

(www.icv.hr, ib, foto: Čuvarice kulturne baštine)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content