Dijabetička udruga Orahovica i ove je godine tradicionalno održala akciju kontrole šećera u krvi za učenike i profesore Srednje škole “Stjepan Ivšić”

Dijabetička udruga Orahovica i ove je godine tradicionalno održala akciju kontrole šećera u krvi za učenike i profesore Srednje škole ”Stjepan Ivšić” Orahovica, a u sklopu Svjetskog dana dijabetesa.

U društvenoj dvorani škole 123 učenika i osam profesora je kontroliralo šećer od kojih su jedan učenik i profesor imali zabrinjavajuću visinu šećera, učenik 9, a profesor preko 10.

– Nakon dvije godine stanke ponovno smo u našoj srednjoj školi kako bi našu mladost upozorili na ovu opaku bolest i pomogli im eventualno ako nekome pronađemo povišen šećer. Tako smo kontrolom kod jednog učenika i jednog profesora uvidjeli da imaju dosta velik šećer, a učeniku kojem smo izmjerili šećer 9, donirali smo aparat za mjerenje šećera da si redovno kontrolira te ga savjetovali da posjeti liječnika kako bi na vrijeme obavio pregled– rekao je predsjednik Dijabetičke udruge Orahovica Ivica Martinčević.

Pedagoginja orahovačke srednje škole, profesorica Snježana Konopek, naglasila je kako ovo odlična i jako korisna suradnja.

– Pokazalo se kroz godine zajedničke suradnje kako je ista iznimno korisna. Naime, sve je više učenika koji se loše hrane, koji se ne kreću ili se slabo kreću pa time imaju povišen šećer, a ovo je odlična preventivna akcija kojom se može upozoriti učenike da vode brigu o sebi i preveniraju šećernu bolest na vrijeme– rekla je Konopek.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content