Ekipa HVIDRA Virovitica pobjednik 2. Memorijalnog turnira u streljaštvu “Ivica Gorenac”

U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije dvodnevnim je programom održan 2. po redu Memorijalni turnir u streljaštvu ”Ivica Gorenac”, a u prigodi obilježavanja 30. godina od osnutka udruge i dana sjećanja na preminule članove udruge ZUiČ HVIDR-a VPŽ.

U znak sjećanja na prerano preminulog hrvatskog branitelja Ivana Gorenca, istaknutog člana slatinske HVIDR-e, jučer i danas na automatskoj streljani Streljačkog kluba ”Miholjac” u Gornjem Miholjcu na turniru u streljaštvu zračnom puškom, omiljenoj disciplini nezaboravljenog Ivana, u kojoj je i sam osvojio brojna odličja, snage je odmjerilo devet ekipa, a nagrađivali su se pojedinačni i ekipni uspjesi.

Turnir je sudio predsjednik SK ”Miholjac” Josip Kovačić, a postignuti su sljedeći rezultati:

EKIPNO:

1. Udruga HVIDR-a Virovitica, 522 kruga (Zvonimir Zdjelar, Zvonko Botić, Josip Viljevac)
2. ZUiČ HVIDR-a VPŽ, 460 krugova (Drago Ladović, Filip Podboj, Dragutin Fišli)
3. GO UHDDR Slatina, 457 krugova (Danijel Klement, Alen Vuglovečki, Zoran Beneš)

Natjecale su se još i ekipe: Udruga HVIDR-a Slatina (420), TO UHDDR Gornji Miholjac (410), UHDBDR Nova Bukovica (386), UDVDR Slatina (384), TO UHDDR Bakić (381) i HVIDR-a Orahovica (298).

POJEDINAČNO:

1. Josip Viljevac, 178 krugova
2. Zvonimir Zdjelar, 173 kruga
2. Zvonko Botić, 171 krug

Svečanost podjele odličja zaslužnima upriličena je u restoranu Sequoia Slatina gdje su se nazočnima kratko obratili predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić i zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić, a potom uručili odličja najboljim ekipama i pojedincima. Na kraju je pehare za sudjelovanje svim ekipama uručio unuk Ivana Gorenca, Matija Bubaš.

Prije same svečanosti, članovi obitelji Ivana Gorenca, prijatelji i predstavnici braniteljskih udruga predvođeni predsjednicima županijske i slatinske HVIDR-e Matom Bubašem i Nenadom Križićem, te slatinskim dogradonačelnikom Ilijom Nikolićem obišli su posljednje počivalište Ivana Gorenca na slatinskom gradskom groblju i polaganjem cvjetnog aranžmana i upaljenih lampiona odali mu dužnu počast. (www.icv.hr, adf, mf; foto: D. Fišli i M. Feldi)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content