Izložba “Pogled” osječkog fotografa Marka Mrkonjića: Vrijedan zapis bogatstva i raznolikosti Slavonije i Baranje

U prepunom atriju Arheološkog muzeja u Osijeku, jučer (ponedjeljak) je otvorena promocija i izložba fotografija “Pogled” osječkog fotografa Marka Mrkonjića, nastala nakon jednogodišnjeg istraživanja najljepših kutaka Slavonije.

Otvorenju je nazočio i zamjenik župana Mato Lukić te direktorica Turističe zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić.

– Izložba je nastala s idejom da Slavoniju prikažem iz jedne bolje i ljepše perspektive, a tek kad sam počeo snimati dronom shvatio sam da su oko nas predivni prizori kojih najčešće nismo ni svjesni. Na svemu sam radio oko godinu dana, uz veliku pomoć Krešimira Reze, Ivana Vidakovića i Nikole Patkovića kojima zahvaljujem na svemu– kazao je Mrkonjić.

Čestitke autoru uputio je i zamjenik župana Mato Lukić istaknuvši kako su prikupljene fotografije vrijedan zapis bogatstva i raznolikosti čitavog istoka Hrvatske.

– Hvala našem fotografu i fotoreporteru Marku Mrkonjiću na uloženom trudu da Slavoniju i Baranju prikaže u svoj njihovoj ljepoti i jedinstvenosti– rekao je Lukić.

Direktorica Turističe zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić naglasila je kako fotografije iz zraka, iz jednog potpuno drugačijeg kuta, omogućavaju publici potpuno drugačiji doživljaj slavonske arhitekture, njezinih boja kontura i svega onoga što Slavoniju čini drugačijom turističkom destinacijom.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content