MJESEC HRVATSKE KNJIGE Uz meteorologa Zorana Vakulu najmlađi učili o meteorologiji

Poznati meteorolog Zoran Vakula danas (petak) je u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaoanici Virovitica predstavio četiri dosad izdane slikovnice serijala “Vremenaste priče”.

Dok iza teksta slikovnica namijenjenima djeci vrtićke dobi i učenicima nižih razreda osnovne škole “Oblačaste”, “Vjetropiraste”, “Sunčanaste” i “Pahuljaste” stoji ovaj rođeni Pitomačanin, ilustracije potpisuje karikaturist Nik Titanik. Velikom broju okupljenih, kojeg su u najvećem dijelu činili oni za koje su slikovnice i namijenjene, gosta je predstavila voditeljica Igraonice Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Ivana Molnar.

Čim mu je predana riječ, Zoran Vakula je sa svojom mladom, zainteresiranom i aktivnom publikom uspostavio opušten odnos. Kroz red smijeha i red edukacije, oni najmlađi na zanimljiv i njima prilagođen način približili su se meteorološkim terminima i informacijama, što i je cilj serijala slikovnica “Vremenaste priče”.

Osim o tipovima oblaka i tornadima, jedna od tema bila je i Sunce. Mnogo polemike i različitih mišljenja izazvalo je pitanje poznatog meteorologa o tome je li tijekom zime Sunce bliže ili dalje planetu Zemlji.

– Ovo što sad čujete smijete reći svima, da vam je Vakula rekao. Sunce je zimi Zemlji bliže nego ljeti – okupljenima je objasnio Vakula te uz pomoć mladog “asistenta” iz publike, na opće oduševljenje ostalih, objasnio zašto je to tako.

(www.icv.hr, eat)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content