MUP raspisao natječaje za prijam u državnu službu na koji se ravnopravno mogu javiti i osobe s invaliditetom

U srijedu, 23. studenog Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaje za prijam u državnu službu na neodređeno i određeno vrijeme, a na koje se ravnopravno s ostalim kandidatima mogu prijaviti i osobe s invaliditetom. Na području Virovitičko-podravske županije natječaji su raspisani za radna mjesta u Virovitici i Orahovici.

U Virovitici traže višeg upravnog referenta sa završenim preddiplomskim sveučilišnim ili stručnim studijem na području društvenih, tehničkih ili humanističkih znanosti s najmanje jednom godinom radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položenim državnim ispitom 2. razine. 

U Orahovici je natječaj raspisan za upravnog savjetnika sa završenim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem ili specijalističkim diplomskim stručnim studijem s područja društvenih, prirodnih, tehničkih, biotehničkih ili humanističkih znanosti ili znanstvenog područja biomedicine i zdravstva te s najmanje tri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položenim državnim ispitom 2. razine. 

– Pozivamo sve kandidate koji su osobe sa invaliditetom, ukoliko im je potrebna razumna prilagodba prilikom provođenja pisanog dijela testiranja i intervjua, da potrebu za prilagodbom navedu u svojoj prijavi na javni natječaj i da se, nakon podnošenja prijave na javni natječaj, telefonski obrate na broj: 033/741-333 ili porukom na e-mail bhanić@mup.hr, radi pravovremenog osiguravanja odgovarajuće prilagodbe – poručili su iz MUP-a. 

Važna informacija za kandidate i kandidatkinje osobe s invaliditetom jest da, sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi, osoba s invaliditetom zapošljavanjem ne gubi osobnu invalidninu.

Rok za podnošenje prijava s dokazima o ispunjavanju uvjeta mogu se podnijeti u roku od 8 dana, dakle do 1. prosinca 2022. godine.

– Zalažemo se i vjerujemo da će ova vrijedna inicijativa zapošljavanje osoba s invaliditetom u MUP-u ojačati kulturu prihvaćanja različitosti, želimo da sve osobe s invaliditetom imaju istu šansu za rad kao i svi drugi – poručili su iz MUP-a.

Cijeli natječaj možete pronaći OVDJE.

Natječaje za ostale županije pogledajte OVDJE.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content