Osnovana Udruga djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije: Jurica Culej izabran za predsjednika

Na inicijativu predsjednika Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mate Bubaša, jučer (utorak) je u prostorijama Posjetiteljsko-interpretacijskog centra EPIcentar Sequoia održana osnivačka skupština Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije. 

– Osnivanjem Udruge dobili smo dodatan pokretač u radu svih braniteljskih udruga. Iznimno sam ponosan na činjenicu da je skupina mladih, odnosno djece hrvatskih branitelja odlučila pokrenuti udrugu kroz koju će očuvati i promicati vrijednosti Domovinskog rata te svojim radom biti primjer drugim udrugama – rekao je predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, koji je obećao podršku u radu svih braniteljskih udruga.

Nakon kratke prezentacije svrhe osnivanja udruge i ciljeva koji se žele postići, usvojen je dnevni red od osam točaka. Sve točke dnevnog reda donesene su jednoglasno.

Za predsjednika Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije jednoglasno izabran Jurica Culej, za potpredsjednika Saša Matijević, a za tajnika Hrvoje Selenić. Članovi predsjedništva udruge, uz navedeni trojac, su Dino Mataz i Mihael Puljić, dok Nadzorni odbor čine Matija Bubaš, Laura Pavić i Renato Mlakar. Za likvidatora udruge izabrana je Ana Nikolić.

– Prije svega želim se zahvaliti Mati Bubašu koji je inicirao osnivanje udruge te tako stvorio dodatnu vrijednost našoj županiji. Isto tako, želim zahvaliti svim osnivačima udruge koji su sudjelovali u pripremi osnivačke skupštine te mi iskazali povjerenje za vođenje Udruge. Iznimno sam ponosan što smo pokrenuli udrugu kroz koju ćemo promicati vrijednosti Domovinskog rata, podizati kvalitetu života djece hrvatskih branitelja i samih branitelja, te raditi na boljitku naše sredine. Ovim putem želim pozvati svu djecu hrvatskih branitelja koja žele sudjelovati u radu novoosnovane udruge da nam se priključe. Također, uskoro ćemo održati sastanak s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata kako bi se uključili u njihov rad i pomogli u ostvarivanju zajedničkih ciljeva te javnosti prezentirali našu udrugu – rekao je Jurica Culej, predsjednik Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, adf; UDHB VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content