Prije osam godina preminula orahovačka legenda Pave Vukelić – Pajo: Suborci i prijatelji mu odali počast

Na današnji dan, 15. studenoga 2014. preminuo je legendarni Orahovčanin, brigadir hrvatske vojske Pave Vukelić – Pajo. Pajo je bio heroj Domovinskog rata, sudionik svih najvećih bitaka i pobjeda Hrvatske vojske u Domovinskom ratu, ratnik, vođa, pobjednik.  1991. godine borio se na zapadnom i istočnom bojištu, 1992. u Bosanskoj Posavini i na Južnom bojištu da bi 1995. bio aktivan sudionik najvećih hrvatskih vojno-redarstvenih akcija Bljesak, gdje je i ranjen, potom Ljeto, Maestral, Oluja i Južni potez. Tijekom Domovinskog rata pa potom i u miru, Pave Vukelić vršio je visoke vojne zapovjedne dužnosti Hrvatske vojske. Za osvjedočenu hrabrost i junaštvo odlikovan je najvišim državnim odličjima i priznanjima. U čast ovog velikana, na njegovom grobnom mjestu okupili su njegovi prijatelji i suborci te mu polaganjem aranžmana i lampiona odali dužno poštovanje.

– Teško mi je uopće bilo što reći, teško je prihvatiti da našeg Paje nema iako je već prošlo osam godina. Pajo je bio veličina, stijena od čovjeka. Dragi Pajo hvala ti za sve što si učinio za sve nas, za našu Hrvatsku i neka ti je laka hrvatska gruda – rekao je Pajin suborac Alan Šikić.

Obljetnica Pave Vukelic Pajo 2

U ime Pajine 81. gardijske bojne Kumovi Virovitica nazočnima je nekoliko riječi uputio Michael Mikolčić.

– Kada govorim o Paji teško pronalazim tako velike riječi jer njega je trebalo doživjeti i poznavati. Evo, osam tužnih godina je kako nema našeg prijatelja, suborca, ratnika i domoljuba, njegovi Kumovi vječno će mu biti zahvalni za sve i dok nas god noge budu služile poklanjat ćemo mu se i odavati počast za sve što je učinio – rekao je Mikolčić.

Nakon odavanje počasti u orahovačkoj župnoj Crkvi Našašća svetog Križa služena je misa za Pavu Vukelića-Paju, legendu koja će vječno živjeti u srcima svima koji su ga znali jer heroji nikad ne umiru.     

(www.icv.hr, vg; Foto: V. Grgurić, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content