Program građenja komunalne infrastrukture za 2023.: U fokusu nastavak sanacije cesta i nogostupa te rješavanje ključnih raskrižja i spojnih cesta

Jedna od točaka dnevnog reda koje su usvojene na 14. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice je i Program građenja komunalne infrastrukture za 2023. godinu.

– Program se najvećim dijelom izgradnju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture, a ono što se ističe u navedenim projektima je nastavak sanacije cesta i nogostupa započetih tijekom 2022. godine te rješavanje ključnih raskrižja i spojnih cesta ponajviše zbog rasterećenja prometa u središtu grada. Također, nastavlja se i s proširenjem dječjih igrališta te uređenjem okoliša oko mjesnih domova u našim prigradskim naseljima- ističu u Upravnom odjelu za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo.

Tako se u 2023. godini planira nastavak velikih projekata spojnih cesta u iznosu od 195.755,00 eura i to: izrada glavnog projekta za spojnu cestu kod T-coma, kupnja zemljišta za spojnu cestu od Ulice 127. brigade HV-a, odnosno od autobusnog kolodvora do Ulice Pavla Radića te za spojnu cestu Ulica S.S. Kranjčevića i Petra Berislavića. U 2023. planirano je izvođenje spoja Ulice kralja Petra Krešimira IV. i Ulice Matije Gupca.

Kada se radi o rekonstrukciji komunalne infrastrukture, planira se modernizacija nerazvrstanih cesta (ulice Junija Palmotića, Ivana Zajca 2. odvojak, Vinogradski put, Jana Vlašimskog i Jože Jurišića), rekonstrukcija parkirališta kod mjesnog doma u Milanovcu, rekonstrukcija nogostupa u Pejačevićevoj, proširenje dječjih igrališta te, već najavljena, rekonstrukcija javne rasvjete.

Sveukupni troškovi projektiranja, građenja i provedbe stručnog nadzora, obuhvaćeni programom građenja komunalne infrastrukture za 2023. godinu, iznose 3.266.023,00 eura.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content