Projekt “Starim zdravo” potiče umirovljenike na rekreaciju: Dva puta tjedno besplatni treninzi u Sokolu

U Centru Sokol održana je danas (četvrtak) konferencija za medije povodom provedbe projekta „Starim zdravo“.

Riječ je o projektu financiranom od strane Grada Osijeka kroz Javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga u 2022. godini, a provodi ga Gimnastičko društvo Osijek – Žito uz partnerstvo s Maticom umirovljenika Grada Osijeka.

Ciljevi projekta su poboljšanje zdravlja umirovljenika kroz redovnu tjelesnu rekreaciju, edukacija ciljne skupine o važnost vježbanja te intenziviranje socijalizacije među umirovljenicima.

-Projekt „Starim zdravo“ osmišljen je od strane Gimnastičkog društva Osijek – Žito i ove godine po prvi puta imamo predivnu suradnju s Maticom umirovljenika u Osijeku. Grad Osijek prepoznao je vrijednost projekta i financirao provedbu istog koja se provodi od rujna do prosinca ove godine. Sadržaj je koncipiran na način da umirovljenici dva puta tjedno dolaze na besplatne treninge u Sokol Centar. Također, imamo suradnju i sa Crvenim Križem grada Osijeka kako bi njihovi volonteri pogledali aktivnosti i to znanje mogli prenijeti svojim korisnicima- izjavila je Ivana Maltašić ispred Gimnastičkog društva Osijek – Žito.

Foto: Gimnastičko društvo Osijek Žito

Kvalitetnu partnersku suradnju potvrdila je i Marija Sužnjević, predsjednica Matice umirovljenika grada Osijeka, istaknuvši kako umirovljenici zaista vole dolaziti u Sokol na treninge jer im je to dobro za zdravlje, posebno kada imaju i stručne trenere koji ih treniraju.

-Smatram da je ovaj projekt izvrsna aktivacija umirovljenika kroz rekreaciju i kroz njihovo aktivno uključivanje u zajednicu. Projekt je male vrijednosti, ali aktivnosti su pokazale da stvaranjem mreže kroz udruge i institucije, a i same korisnike, stvaramo dobre temelje za buduću EU projektnu aktivnost gdje ćemo sa značajnijim sredstvima zasigurno podići standard i kvalitetu života sa naglaskom na zdravlje, aktivno kretanje i rekreaciju – istaknuo je Romano Kristić, Pročelnik upravnog odjela za socijalnu zaštitu umirovljenika i zdravstva grada Osijeka.

(www.icv.hr, tj)

Povezane vijesti

Skip to content