Slatina odala počast žrtvi Vukovara i Škabrnje: Svoj obol zajednički dali i članovi navijačkih skupina

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, jučer (četvrtak) je započelo polaganjem lampiona uz prometnice u užem centru grada, koje su položili učenici slatinskih osnovnih i srednjih škola u pratnji nastavnika i ravnatelja.

Obilježavanje je nastavljeno polaganjem upaljenih lampiona ispred Križa postavljenog u Parku 136. slatinske brigade u spomen na dva tisućljeća kršćanstva, a položili su ih predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata predvođeni predsjednikom Udruge roditelja poginulih branitelja Slatina-Orahovica Tomom Grahovcem, predstavnici Grada Slatine predvođeni predsjednikom Gradskog vijeća Tomom Tomićem i gradonačelnikom Denisom Ostrošićem, zatim predstavnici političkih stranaka, gradskih i županijskih institucija, predstavnici lokalnih medija te građani. Molitvu za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i žrtve Domovinskog rata predvodio je župnik Župe sv. Josipa i dekan Slatinskog dekanata prč. Dragan Hrgić, a poslije molitve je u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civile koji su svoje živote utkali u slobodnu i neovisnu Hrvatsku, u crkvi sv. Josipa služio svetu misu zadušnicu za sve žrtve Vukovara i Škabrnje.

Kao i četiri godine ranije, svoj obol obilježavanju Dana sjećanja dali su i predstavnici navijačkih skupina Torcide, Bad Blue Boysa, Kohorte i Armade sa šireg slatinskog područja. Oni su točno u 18 sati i 11 minuta, što simbolizira datum pada Grada heroja, na Trgu sv. Josipa uz gradsku fontanu upalili 31 baklju za 31. obljetnicu vukovarske tragedije. Također, na zgradi poslovnog centra izvjesili su transparentne s porukama, te se u jednoj od njih prisjetili svog prijatelja, velikog navijača Dinama i prerano preminulog hrvatskog branitelja Zlatka Prugovečkog.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

 
 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content