Središnji odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije održao sastanak

U četvrtak, 24. studenog u prostorijama NK „Virovitica“ na ŠRC „Vegeška“ održan je radni sastanak Središnjeg odbora Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Virovitičko – podravske županije (UDVDR-RH, PVPŽ). Sukladno Statutu Udruge na sastanku su nazočili članovi Središnjeg odbora zamjenik predsjednika Darko Božičković, dopredsjednici Marin Viljevac, Ozren Rastija, Ivan Matić, tajnik Zoran Šimić uz vođenje predsjednika Vlade Paurića. Sastanku nije nazočio iz razloga službenih obveza dopredsjednik Zvonko Kožnjak.

Na sastanku su analizirane sve provedene aktivnosti od dana osnivanja Podružnice VPŽ koje je bilo 7. kolovoza 2022. godine, od strane ogranaka Voćin, Virovitica, Gradina i Slatina, o kojima su izvješća podnijeli predsjednici ogranaka. Uz mnogobrojne provedene aktivnosti planirane su sve aktivnosti koje će se provoditi u narednom periodu. Poseban naglasak dat je na suradnju i sinergiju kao i zajedništvo s ostalim braniteljskim udrugama s područja cijele županije kao i uključivanje djece i mladih članova obitelji hrvatskih branitelja, a što Statut Udruge omogućava u vidu počasnih članova.

Kao najvažnija aktivnost kojom su se usuglasili svi članovi Središnjeg odbora uz obilježavanje mjesta i obljetnica stradavanja hrvatskih branitelja, je obilježavanje 14. Hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije „Gospi Voćinskoj“ koje će se održati 13. prosinca, a kojom prilikom je dogovoren maksimalni angažman svih članova ogranaka, klubova, kao i Podružnice. Isto tako dogovoreno je maksimalno angažiranje za 31. obljetnicu pogibije i masakra dvanaestorice pripadnika 127. brigade HV u selu Brusnik kao i petorici poginulih virovitičkih policajaca u Pakracu u siječnju 2023. godine.

S danom održavanja ovog sastanka Središnjeg odbora stavljena je u funkciju „Facebook“ stranica UDVDR-a PVPŽ, na kojoj će biti evidentirane sve aktivnosti koje provode ogranci, klubovi, pridružene udruge te Podružnica UDVDR-a Virovitičko-podravske županije.

Od strane Središnjeg odbora upućene su čestitke svim sportašima koji su na 26. športskim igrama UDVDR RH, održanima 1. listopada u Vukovaru u vrlo jakoj konkurenciji od sportaša iz 21. županije, osvojili zavidno 6. mjesto.

Po završetku sastanka za članove svih tijela ogranaka UDVDR-a, pripadajućih klubova UDVDR-a, Podružnice Virovitičko-podravske županije te pridruženih predstavnika udruge, organiziran je prigodni domjenak kojem je nazočio i zamjenik župana virovitičko-podravskog Marijo Klement.

(www.icv.hr, UDVDR-RH, PVPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content