Stožer civilne zaštite OBŽ analizirao aktivnosti u 2022. godini: Donesen i plan razvoja za sljedeću godinu

Na sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije koju je vodio načelnik Stožera Mato Lukić zaključeno je da je cjelokupan sustav pravovremeno, koordinirano i kvalitetno reagirao u svim izvanrednim situacijama, kao i pri ostalim aktivnostima iz svoje nadležnosti.

Potom je usvojen i Plan razvoja sustava civilne zaštite na području Osječko-baranjske županije u 2023. godini.

Članovi Stožera razmatrali su i Mjere civilne zaštite u nepovoljnim vremenskim uvjetima odnosno Izvedbeni program zimske službe na županijskim i lokalnim cestama u zimskom razdoblju 2022./2023. Godinu.

Potom je usvojen Provedbeni plan unapređenja zaštite od požara i Plan vježbi civilne zaštite na području Osječko-baranjske županije za 2023. godinu.

Osim toga, na sjednici su razmatrane smjernice razvoja vatrogasnog sustava Osječko-baranjske županije u trogodišnjem razdoblju, iznesene informacije o provedbi zadaća operativnih snaga civilne zaštite Društva crvenog križa Osječko-baranjske županije u Prihvatnom centru Jug 2 te izvješće o aktivnostima Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Osijek u 2022. godini kao i plan aktivnosti za 2023. godinu.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content