Tri utakmice u tri dana za košarkašice Virovitice: Pobjede uzrasta U-13 i druge ekipe kadetkinja, juniorke poražene u Virju

Virovitičke košarkašice nastavljaju s odličnim igrama u prvenstvima Regije Sjever. Tako su u tri dana odigrale isto toliko utakmica te upisale dvije pobjede i jedan poraz. Najvrjedniju pobjedu ostvarile su igračice do 13 godina starosti koje su otputovale u Križevce na uvijek neugodno gostovanje kontra Radnika.

Od prve minute vidjelo se da će gostovanje u Križevcima za djevojke iz Virovitice biti poprilično zahtjevno te se dobar dio utakmice nisu uspjele rezultatski “odlijepiti” od borbenih domaćih igračica. Izjednačeno je bilo do sredine druge četvrtine kada je prošlo nekoliko kontri za 37:22 na poluvremenu, da bi u drugom dijelu Virovitičanke rutinirano održavale prednost za konačnih 57:45. Unatoč poprilično neizvjesnoj utakmici prilku da zaigraju dobile su sve djevojke.

Trener Robert Fritz u konačnici je bio zadovoljan kako rezultatom tako i borbenošću djevojaka, no naglasio je da još ima puno prostora za napredak osobito u odrađivanju obrambenih zadataka. Ovo je ujedno i treća uzastopna pobjeda Virovitičanki koje su na ovaj način istaknule kandidaturu i za prvo mjesto i osvajanje titule prvaka Regije Sjever za što će im vjerojatno trebati pobjede nad ekipom Podravca iz Virja.

ŽKK Virovitica – ŽKK Radnik Križevci 57:45
ŽKK Virovitica: Marošević Iva, Knežević Iva, Kanjka Katarina 2, Milković Mia 6, Blažičević Dorotea 26, Petras Lucija 14, Maljak Viktorija 6, Radulović Olja, Derežić Tena 1, Kovačević Ema i Subota Lavinia 2.

Pobjedu je ostvarila i druga ekipa kadetkinja ŽKK Virovitice koja je gostovala u Molvama kontra domaće Bistre. Očekivala se velika boba mlađahnih Virovitičanki protiv prve ekipe Bistre. Od samog početka utakmica je obilovala neizvjesnosti i tek pri samom kraju utakmice nakon nekoliko uspješnih kontranapada Virovitičanke su slomile agresivnije domaće igračice. Na kraju je bilo 54:48 za Virovitičanke. Ovom pobjedom druga ekipa ŽKK Virovitice probila se na treće mjesto na ljestvici te će biti jako zanimljivo vidjeti da li će na uzvratu u Virovitici djevojke uspjeti sačuvati ovu prednost i obraniti trenutno treće mjesto.

ŽKK Bistra Molve – ŽKK Virovitica 2 48:54
ŽKK Virovitica: Deskar Hana 2, Požežanac Sabolić Monika 1, Cenger Margareta 2, Tolušić Tena 8, Lovreković Alisa 12(1×3), Gverić Nika 15(1×3), Bajivić Lana 4, Salajić Ena 8, Bucifal Maja Lena 2, Blažičević Dorotea i Kanižaj Lorena.

Juniorke ŽKK Virovitice gostovale su u Virju gdje ih je čekala utakmica protiv domaćeg Podravca. Težinu gostovanja najbolje osliklava činjenica da su to redom igračice koje se trenutno bore za prvo mjesto seniorske prve lige. Od samog početka vidjelo se da Virovitičanke nemaju svoj dan te neće moći parirati bržim i borbenijim Virjankama. Kada su u drugom djelu Virjanke nešto usporile ritam te zaigrale sa nešto mlađom ekipom Virovitičanke su uspjele doći do daha i kroz nekoliko lijepih akcija pokazale dio svog talenta. Na kraju je bilo 90:45 za Podravac uz napomenu da je za ekipu iz Virja zaigrala i donedavna igračica ŽKK Virovitice Nika Kozlinger postigavši 15 koševa.

ŽKK Podravac Virje – ŽKK Virovitica 90:45
ŽKK Virovitica: Sabo Martina 4, Cenger Margareta 9 (1×3), Kalaš Marta Leda, Deskar Mia 8(2×3), Cindrić Lana 7, Cindrić Lucija 8, Bucifal Maja Lena 6, Benko Terezija, Tolušić Tena, Ojurović Lana 3, Salajić Ena i Pavelić Nika.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content