U organizaciji Turističke zajednice i Grada, Adventska čarolija u Orahovici svoja će vrata u pravom sjaju otvoriti 16. prosinca

Iako je službeno počela paljenjem 1. Adventske svijeće, a bit će nastavljena 3. i 10. prosinca paljenjem druge i treće Adventske svijeće, Adventska čarolija u Orahovici u svom pravom sjaju svoja će vrata otvoriti 16. prosinca i to tradicionalno u organizaciji Turističke zajednice i Grada Orahovice.

Toga petka počet će sadržaji na središnjem gradskom trgu, a Adventsku čaroliju u 18 sati otvorit će KUD Orahovica i gosti svojim nastupom. U 19.30 na pozornicu će polaznici Osnovne glazbene škole Milka Kelemena Slatina, Područni odjel Orahovica, dok će prva večer završiti koncertom grupe O.K. Club koji će početi u 20 sati.

Adventska priča u Orahovici nastavlja se dan poslije, u subotu 17. prosinca u 18 sati paljenjem 4. Adventske svijeće na velikom vijencu kod kružnog toga u središtu grada, a u isto vrijeme započet će i dječja kreativna radionica u višenamjenskoj ili bivšoj kino dvorani.

U 18.30 na središnjem gradskom trgu svoj će prepoznatljivi Božićni koncert održati Puhački orkestar DVD-a Orahovica, a potom u 19 sati kreće koncert Tamburaškog sastava Fijaker. U nedjelju 18. prosinca Čarolija na trgu počinje u 17.30 dolaskom Lede mede, a sat poslije, u 18.30 sati, počet će nastup KUD-a Crkvari i gostiju nakon kojih će u 18.45 koncert održati Kiki Babić & Band.

U petak 23. prosinca, uz sadržaje na središnjem gradskom trgu, zapjevat će Tamburaški sastav Kas, a priča se nastavlja u četvrtak 29. prosinca Dječjim dočekom Nove godine u bivšoj kino dvorani od 16 do 19 sati dok je dan poslije, u petak 30. prosinca, na središnjem gradskom trgu za zabavu i ugodno raspoloženje zadužena odlična ekipa TS Čokanj koji će sa svirkom početi u 19 sati.

U Novu 2023. godinu Orahovčane i goste uvest će svojim nastupom sjajni Aura band, koncert počinje u 21.30, a u ponoć će uslijediti veliki vatromet.

– Osim navedenih sadržaja na koje sve od srca pozivamo, sve dane na trgu pratit će štandovi s bogatom eno i gastro ponudom, a kroz slijedeća dva tjedna građane očekuje još nekoliko svjetlećih ukrasa kao iznenađenje– rekla je direktorica Turističke zajednice grada Orahovice Lana Jurkin.

Sve građane i goste na Adventsku čaroliju poziva i orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Orahovica je u svako godišnje doba mamac sama za sebe, a Božićno vrijeme je s posebnim emocijama. Zato pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže prije svega na paljenje adventskih svijeća, a potom i na zajedničko druženje uz sve naše sadržaje, glazbenike i programe. Dođite u Orahovicu i provedite vrijeme blagdana koje ćete pamtiti– rekao je Rister.

image1 Custom

(www.icv.hr, vg, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content